Sabah

‘O BIR EĞITIM ŞEHIDI’

Üniversite­de öğrencisi tarafından öldürülen Ceren Damar Şenel son yolculuğun­a uğurlandı. Şenel’in eşi, “Eşim bir eğitim şehidi” dedi

-

Çankaya Üniversite­si Hukuk Fakültesi’nde önceki gün kopya çekerken yakaladığı 4. sınıf öğrencisi Hasan İsmail H. tarafından 18 yerinden bıçaklanıp, 2 kurşunla vurularak öldürülen araştırma görevlisi Ceren Damar Şenel dün toprağa verildi. Üniversite­nin Balgat Kampüsü’ndeki törene, 26 yaşındaki Şenel’in annesi Feyzen Damar, babası Mustafa Damar, eşi Levent Şenel, çalışma arkadaşlar­ı ile öğrenciler­i katıldı. Anne ve babası, Damar’ın Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

ÖNCE İYİ İNSAN OLUN

Şenel’le 2 ay önce evlenen Levent Şenel, “Ceren her zaman doğru bildiğini yapan, kurallara uyan, işini dört dörtlük yapmaya çalışan bir insandı. Hiçbir zaman kimseye iftira atmazdı. Hiçbir zaman kimse hakkında kötü konuşmazdı. İşini iyi yapmaya çalışan kıymetli bir bilim insanıydı. Benim eşim bir eğitim şehididir” dedi. Şenel, öğrenciler­e de şöyle seslendi: “İyi bir hukukçu, iyi bir mühendis, iyi bir doktor değil iyi bir insan olmaya çalışın. En önemlisi bu.

Ceren Damar Şenel, Karşıyaka Ahmet Efendi Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi. Şenel’in, eşinin diplomat olması nedeniyle görevinden ayrılması gerektiğin­i söyleyenle­re “Mesleğimi çok seviyorum, hiçbir yere gitmem” dediği öğrenildi.

Bu arada Cumhurbaşk­anlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Şenel için yayımladığ­ı taziye mesajında “Komşumuzun kızı ve Çankaya Üniversite­si Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Ceren Damar, menfur bir saldırıda hayatını kaybetti. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınların­a sabırlar diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun. Mekanı cennet olsun” ifadelerin­i kullandı.

 ??  ?? Emniyettek­i işlemlerin­in ardından adliyeye sevk edilen katil zanlısı Hasan İsmail H., tutuklandı.
Emniyettek­i işlemlerin­in ardından adliyeye sevk edilen katil zanlısı Hasan İsmail H., tutuklandı.
 ??  ?? Anne ve babası, Damar’ın üzerine tülbent örtülen Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.
Anne ve babası, Damar’ın üzerine tülbent örtülen Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye