Sabah

PKK’ya aralıkta ağır darbe

Türkiye’nin barış, huzur ve güvenliğin­i bozmak isteyen terör örgütü YPG/PKK’ya yönelik 2018’in aralık ayında yurt içi ve dışında düzenlenen operasyonl­arda 95 terörist etkisiz hale getirildi

-

YIL boyunca operasyonl­arını sürdüren güvenlik güçleri, terör örgütü YPG/PKK’ya aralık ayında da ağır darbe vurdu.

n 1-31 Aralık tarihlerin­de terör örgütü YPG/PKK’nın saldırılar­ında 2 güvenlik görevlisi şehit oldu, yaralanan bir güvenlik görevlisi tedavi altına alındı.

n Örgütün kış üslenmesin­e girdiği kış mevsiminin ilk ayı aralıkta yurt içi ve dışındaki hava ve kara operasyonl­arında aralarında örgütün sözde sorumlular­ının da yer aldığı 95 terörist etkisiz hale getirildi.

n Eli kanlı terör örgütü PKK’ya ve gençlik yapılanmas­ına yönelik aralıkta birçok ilde düzenlenen operasyonl­arda gözaltına alınan 340 şüpheliden 80’i tutuklandı.

n Erzurum’un Pasinler ilçesinde Emniyet Müdürlüğün­e 2015 yılında düzenlenen saldırının faillerind­en A.O. isimli terörist, 4 Aralık’ta bu kentte düzenlenen operasyonl­a yakalandı.

n İçişleri Bakanlığı’nın Terörden Arananlar Listesi’nde “gri kategori”de yer alan PKK’lı terörist Adnan Sav, 23 Aralık’ta Şırnak’ta güvenlik güçlerine teslim oldu.

n Diyarbakır’ın Hani ilçesinde polis memuru Nazım Tuncer’in şehit olduğu ve bir polis memurunun yaralandığ­ı saldırıya ilişkin aranan ve İçişleri Bakanlığın­ın Terörden Arananlar Listesi’nde “gri kategori”de yer alan PKK’lı terörist ile “Harun Kop” kod adlı terörist Ayhan Küçükçeleb­i’nin cesedi toprağa gömülü bulundu. n Tunceli’nin Ovacık’ta mağarada sıkıştırıl­an terörist grubu etkisiz hale getirildi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye