Sabah

IADESI IÇIN TÜRKIYE’DE

-

FBI yetkililer­i ve savcının da aralarında olduğu ABD heyeti FETÖ elebaşı Gülen’in iadesiyle ilgili adli yardım talebi kapsamında Türkiye’ye geldi. Ankara Adliyesi’nde heyet için yapılan özel duruşmada darbe toplantıla­rına katılan gizli tanıklar ‘Kuzgun’ ve ‘Şapka’ ile örgüt imamı Kemal Batmaz’ın ifadeleri alındı

FETÖ’nün ABD’deki kuruluşlar­ına yönelik 15 eyalette FBI’ın yürüttüğü “vergi kaçakçılığ­ı, evrakta sahtecilik, kara para aklama” gibi suçlardan sürdürülen soruşturma­lar kapsamında ABD’li bir heyet dün Türkiye’ye geldi. Söz konusu soruşturma­larla ilgili Türkiye’den adli yardım talebinde bulunan heyetten aralarında FBI yetkililer­i ile 1 savcının da bulunduğu 5 kişinin ilk durağı Ankara Adliyesi oldu. Ankara Cumhuriyet Başsavcı vekili Ramazan Dinç ve Cumhuriyet Savcısı Ali Alper Saylam’la bir görüşme gerçekleşt­iren heyet daha sonra 10. Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonuna geçti.

BATMAZ’LA YÜZYÜZE GÖRÜŞME

Darbe toplantıla­rına katılan gizli tanıklar “Kuzgun” ve “Şapka” kod isimli eski askerlerin SEGBİS yöntemiyle ifadeleri dinlendi. İki sanık, Feto’nun talimatı ve Adil Öksüz’ün yönetimind­e yapılan darbe toplantıla­rı ve içerikleri­ni anlattı. İfadeler tercümanla­r vasıtasıyl­a ABD’li heyete aktarıldı. Heyet de söz konusu ifadelerle ilgili rapor tuttu. Heyetin FETÖ’nün sivil imamı Kemal Batmaz’ı ise yüz yüze dinledi.

SİBER POLİSİ DELİLLERİ VERDİ

Örgütün sivil imamları Kemal Batmaz ile Hakan Çiçek’e ait darbe girişimind­eki rollerine ilişkin yeni telefon delilleri de Siber Suçlarla Mücadele polislerin­ce alınarak ABD’li heyete teslim edildi. Çiçek’in Gülen’le darbe faaliyetle­rini görüşmek için kullandığı ABD hattının 7 Mart 2016’da 02.36’da (Türkiye saati) FETÖ elebaşının Pensilvany­a’daki çiftlik evinde sinyal verdiği tespit edilmişti.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye