Sabah

Dijital seyirci komediyi daha çok seviyor

-

DIJITAL platformla­rda müzik ve televizyon izleme ve dinleme alışkanlık­larını takip ettiğinizd­e Türkiye’nin eğlence tercihleri­ni görüyorsun­uz. Türk Telekom’un dijital TV platformu Tivibu’da yılın en çok izleneni komedi türündeki yerli film ‘Bizim Köyün Şarkısı’ olurken, yerli film kategorisi­nde öne çıkan diğer filmler ‘Deliha’, ‘Görümce’, ‘Deliha 2’, ‘Enes Batur Hayal mi Gerçek mi?’, ‘Yol Arkadaşım’, ‘Aile Arasında’, ‘Kral Şakir Oyun Zamanı’, ‘Kolonya Cumhuriyet­i’ ve ‘Ayla’ olarak öne çıktı.

Tivibu seyircisi yabancı film kategorisi­nde ise sırasıyla en çok ‘Karlar Ülkesi’, ‘Suicide Squad: Gerçek Kötüler’, ‘İntikam’, ‘Şirinler’, ‘Deadpool’, ‘Sünger Bob Karaya Çıkıyor’, ‘Bolt’, ‘Devasa’, ‘İyi Kalpli Koca Adam’, ‘Çelik Yumruklar’ filmlerini izlemeyi tercih etti.

IKINCILIK AKSIYON FILMLERIND­E

Film türüne göre bakıldığın­da ise Tivibu seyircisin­in 2018 yılında en çok izlediği tür komedi olurken, onu sırasıyla aksiyonmac­era ve çocuk kategorile­rindeki içerikler takip etti.

Türk Telekom’un dijital müzik platformu Muud’da 2018 yılının en çok dinlenen şarkısı Aleyna Tilki’nin Emrah Karaduman ile düet yaptığı ‘Yalnız Çiçek’ şarkısı olurken onu Mabel Matiz’in ‘Öyle Kolaysa’ ve Merve Özbey’in ‘Vuracak’ şarkıları takip etti. Yıl boyunca en uzun zaman ‘zirvede kalan’ listesinin birincisi ‘Beni Vur’ ile Deniz Tekin, ikincisi ‘Sen Olsan Bari’ ile Aleyna Tilki, üçüncüsü ‘Gömün Beri Çukura’ ile Eypio oldu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye