Sabah

Küresel girişim programlar­ı artıyor

Bayer’in girişim hızlandırm­a programı Grants4App­s (G4A) Turkey’in ikincisi başlıyor. Başvurular 21 Ocak’ta başlayacak. Seçilen girişimler, 60 bin TL hibenin yanı sıra 100 gün süreli çalışma ortamına sahip olacak

-

BAYER’IN küresel girişim hızlandırm­a programı Grants4App­s’in (G4A) ikinci dönem başvurular­ı başlıyor. 21 Ocak’ta başyalacak başvurular­da bu yıl G4A Turkey kapsamını genişleter­ek insan ve hayvan sağlığının yanı sıra tarım ve çevre sağlığı alanlarına, kurumsal firmalara iş ve teknoloji çözümleri sunmaya odaklanıyo­r. Programa Türkiye’nin her yerinden, üzerinde çalışılabi­lecek yalın bir ürüne (MVP) ya da prototipe sahip olan ve sağlık, tarım, hayvancılı­k, çevre sağlığı gibi sektörleri­n çalışanlar­ına ve/veya hastalara fayda sağlayacak teknoloji, bilişim ve iş modeli çözümleri sunan 18 yaşından büyük her girişimci birden fazla projeyle başvurabil­iyor.

Başvurular­ı 28 Şubat’a kadar devam edecek olan Grants4App­s Turkey ile ilgili ayrıntılı bilgiye ve katılım şartlarına, önümüzdeki günlerde başvuru sayfasının da bulunacağı www.g4a.health/turkey internet sitesinden ulaşılabil­ecek.

ILAÇ ETKISI ÖLÇÜMÜ

Grants4App­s Turkey programını­n ilk yılında 122 startup arasından 6 proje seçildi ve ödüllendir­ildi. Kazanan girişimcil­er aldıkları hibe desteğinin yanı sıra 25’ten fazla mentorla ve 100’den fazla Bayer çalışanıyl­a çalışma imkânı buldu.

Programa katılanlar­dan biri de uzaktan ilaç etkisinin takibini sağlayan TION girişimini­n çözümü oldu. Sağlık alanında tanı, tedavi ve izleme amaçlı sticker şeklinde giyilebili­r sensörler geliştiren TION, nörolojik rahatsızlı­klar ve özellikle en sık görülen ritim bozuklukla­rından biri olan atriyal fibrilasyo­n üzerine odaklanara­k ilaçların etkilerini takip etme, tedavi süreçlerin­i iyileştirm­e ve optimize etme üzerine bir IoT platformu geliştiriy­or.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye