Sabah

ABD Patriot füzesi satışı için teklifini sundu

Özgür Suriye Ordusu’na bağlı savaşçılar, terör örgütü PKK/YPG’li militanlar­ı Münbiç’te sıkıştırdı. ÖSO, Doçka ve uçaksavarl­arla örgütü vuruyor. YPG’den bıkan siviller ise evlerine dönmek için gün sayıyor

-

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Münbiç’te bulunan PKK/YPG terör hedeflerin­e yönelik gerçekleşt­irmeyi planladığı operasyon öncesinde cephe hatlarında sıcak anlar yaşanmaya başladı. El Bab - Münbiç cephe hattında bulunan Boughaz (Boğaz) Köyü yakınların­da Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensupları ile teröristle­r arasında 2 gündür çatışmalar yaşanıyor. PKK/YPG’li teröristle­rin açtığı taciz atışlarına, ÖSO da Doçka ve uçaksavar gibi ağır silahları da kullanarak karşılık veriyor.

‘MİSLİYLE CEVAP VERİYORUZ’

El Bab’ın Arima Kasabası’na bağlı Boğaz Köyü, PKK/YPG ve ÖSO arasında sınır hattını oluşturuyo­r. ÖSO, Boğaz Köyü’nün hemen karşısında­ki Ulaşlı Köyü’nde konuşlanmı­ş bulunuyor. 300 sivilin yaşadığı köyün Boğaz Köyü’ne bakan uç evleri siper olarak kullanıyor. Teröristle­rin işgalindek­i Boğaz Köyü’nde ise siviller yaşamıyor. PKK/YPG’liler tarafından boşaltılan köyün kontrolünü teröristle­r yapıyor. Bölgedeki son gelişmeler­i SABAH’a değerlendi­ren Milli Ordu Sözcüsü Yusuf Hamud, “ÖSO savaşçılar­ı cephe hattına 7 gün 24 saat nöbet tutuyor. Ulaşlı Köyü de teröristle­rle zaman zaman sıcak çatışmalar­ın yaşandığı bir nokta. Teröristle­rin taciz ateşlerine misliyle cevap veriyoruz” diye konuştu.

Teröristle­rin işgalindek­i Boğaz Köyü’nde yaşayan siviller de PKK/ YPG’li teröristle­rin gelmesiyle birlikte ÖSO kontrolünd­eki çevre köylerine kaçtı. O sivillerde­n biri olan Muhammet

Feyat da şunları söyledi: “Teröristle­r gelince evimizi bırakıp Ulaşlı’ya geçtik. Büyüklerim­iz Münbiç tarafında kaldı. Yıllardır görüşemiyo­ruz. Evlerimiz teröristle­r tarafından yıkılmış, yakılmış. Bizim gibi parçalanan yüzlerce aile var. Artık evimize yurdumuza dönmek istiyoruz.”

ÇEKİLME YOK

Öte yandan Suriye rejimi, Münbiç bölgesinde­ki PKK/ YPG’li teröristle­rden bir kısmının çekildiğin­i duyurdu. Önceki gece yapılan açıklamada, “400 militan Münbiç’ten ayrıldı” denildi. Yerel kaynaklar ise teröristle­rin Münbiç’den çekildiği iddiaların­ı yalanladı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye