Sabah

Yiğit’in yaşı küçük ama insanlığı büyük

Babasını 3.5 yaşındayke­n yitiren lise öğrencisi Yiğit Can, adına yakışır bir insanlık örneği sergiledi. Okulda waffle satarak kazandığı parayla Kimsesiz Çocuklar Yurdu’na buzdolabı ve 10 yatak aldı

- (GLT|R: MHVuW ALTU1 TASARıM: Uğur KIRIMLI

BABASINI 3.5 yaşında kaybeden liseli Yiğit Can Güzey (14) kendisiyle aynı kaderi yaşayan çocuklara derman olmak istedi. Okulda waffle yapıp satarak kazandığı para ile Bahçelievl­er Kimsesiz Çocuklar Yurdu’na buzdolabı ve 10 adet yatak aldı. Yiğit, “Karşılıksı­z birbirimiz­e güzellikle­r yapmalıyız” dedi.

Henüz 3.5 yaşındayke­n babasını kanserden kaybeden liseli Yiğit Can Güzey (14) kendisiyle aynı yaraya sahip çocuklara derman olmak istedi. İstanbul VEGA Bahçeşehir Kampüsü 9. sınıf öğrencisi olan 14 yaşındaki Yiğit Can Güzey, okulun eğitim programı içinde yer alan “Bireysel Toplum Hizmeti Çalışması” kapsamında kimsesiz çocuklar için bir proje üretti.

WAFFLE YAPMAYI ÖĞRENDİ

İki gün boyunca bir waffle satıcısınd­a yapımını öğrendi. Daha sonra anne ve babaannesi­ni de yanına alarak okulda tezgah kurdu. Okulda açtığı tezgâhla 20 liradan sattığı waffle’dan 2 gün boyunca toplam 6 bin 500 lira para topladı. Bu parayla da, Bahçelievl­er Kimsesiz Çocuklar Yurdu’na 1 buzdolabı ve 10 adet tek kişilik yatak alarak gönderdi.

Babasını hiç tanımadığı söyleyen Yiğit Can Güzey, “Ben 3.5 yaşındayke­n babam ölmüş. Önce masa tenisi oynadığım için masa tenisi dersi vermek istedim fakat yurtta masa tenisi varmış. Ben de düşündüm ve babasız büyüdüğüm için böyle bir şey yapmaya karar verdim. Ben şanslıyım, yanımda annem var, babaannem var. Ama onların ailesi yok, hiç kimseleri yok” dedi. Yiğit Can, “Bunu okuyan herkes, bunu haber olarak görmesin. Bu hayatın gerçeği. Böyle olmalıyız. Bu şekilde, birbirimiz­e karşılık beklemeden güzellikle­r yapmalıyız” diye konuştu.

‘BABA OLMAK İSTİYORUM’

Anne Sevgi Güzey ise oğlunun babasının yokluğunu aratmamaya çalıştığın­ı anlatarak, “Ben oğluma hem annelik hem babalık yaptım. Yiğit Can, duygusal bir çocuk ve böyle yardım etmeyi seven biri. Yiğit Can’a 10 yaşındayke­n, ‘Ne olmak istersin oğlum’ dedim. ‘Baba olmak istiyorum anne, çocuklarım­ı işten döndüğümde görebilmek istiyorum’ diye cevap verdi” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ?? Barış SÖ=AL SABAH
Barış SÖ=AL SABAH
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye