Sabah

Gelmiyeee

-

Hüda-Par yerel seçimlere girmeyecek­miş. Böyle bir parti var, “HüR 'AVA 3ARTISI”, kısaltması Hüda-Par oluyor.

Hüda falan dediklerin­e göre mütedeyyin bir parti... Herhalde Türkiye’de bunun darlığı çekildiği için bunlar da böyle farklı bir parti kurmuşlar. (“HIZBULLAHç­ı” oldukların­ı söyleyen bile var.)

“%UNLAR” kimlerdir? Kamuoyu tanımıyor.

“'AHA ZIYA DE” doğuda ve güneydoğud­a etkinmiş...

Etkinmiş ama genel seçimde aldığı oy da yüzde 0.31... Her tarafın etkinlik olsa ne yazar? Karamollao­ğlu bile daha çok oy topluyor.

Bunlar genel seçime girmekten yüksünmemi­şler ama yerel seçime girmeyecek­lermiş...

Neden? Asıl orada etkin olmaları daha akla yakın değil midir? Üç-beş kasaba belediyesi kapsalar...

31 Mart seçimlerin­e girmeleri “MADDI ANLAMDA OLUMSUZ ETKI BıRAKACAK Mış”, genel başkan yardımcıla­rı öyle diyor. Yani masraf çıkacak. Para yok. Durum aynasız. “%UNDAN SONRAKI SEçIMLERE DAHA GüçLü GIREBILMEK AMACıYLA TEşKILAT, KADRO VE EğITIM ALANLARıND­A YOğUN LAşMAK IçIN BU YEREL SEçIME KATıLMA MA KARARı ALMışLAR”...

Yani 2023 seçiminde belki kazanma ihtimaller­i bile olabilir ha!

Kadro ve eğitim... Nasıl bir eğitim verecekler?

Fizik kimya falan mı? O işlere Muharrem bakıyor.

★★★

Hiçbir seçimde kazanması sözkonusu olmamış ve olamayacak, meclise de giremeyen, oyları yerlerde süründüğü için devletten para yardımı da alamayan “MINIK” partilerin niçin ortalıkta dolaştıkla­rı öteden beri merak konum olmuştur.

Örneğin 2019 gibi bir yılda Türkiye Komünist Partisi niçin vardır?

Fransa’da da “NAPOLYONCU­LAR” var, yüz elli kişi kadar, 1814’te yıkılmış olan imparatorl­uğu yeniden kurmak istiyorlar (1914 demedik, 1814...)

Atadan dededen kalma malikanesi­nde şarapçılık yapan Danton’un torununun torununa politikaya girmesini teklif edenler bile çıktı da, adam “BEN DEDEMIN DEDESI KADAR ENAYI DEğILIM” demişti. (Devrimde Danton’un kellesi gitmişti.)

İngiltere’de 1485 yılında öldürülmüş kral Üçüncü Richard’ın on yedinci kuşaktan torununu buldular (DNA testi tutuyor), adam tahtta hak iddia etmiyor. Abesle iştigali seven bizleriz. Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu da parti kurdu, hani ya tutarsa...

★★★

Bunların topladıkla­rı oylar yüzde 1’i bile bulmuyor.

Kendi aralarında hepsini toplasan eh işte ancak o kadar...

Korkmayın lan, şeriat meriat gelmiyeee!

HaUGLF#saEaK FRm WU SMS EAR \a] 4 J|nGHU TL MH 444 MESA- IaFHERRN FRm HnJLnaUGLF

 ??  ?? EnJLn ARDIÇ
EnJLn ARDIÇ

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye