Sabah

1XRLYH THY]H·GHN KHGLYH Kış BAKıMı

Elazığ’da 5 yıldır mahallesin­deki sokak kedilerini besleyen 61 yaşındaki Nuriye Yücesoy, kış günlerinde dışarıda üşümesinle­r diye toplam 58 kediye evinde bakıyor

-

tarihi Harput Mahallesi’nde 5 yıldır kedilere bakan Nuriye Yücesoy (61), kış günlerinde dışarıda üşümesinle­r diye 58 kediye evinde bakıyor. Zaman zaman hayvanseve­rlerin gönderdiği kedi mamalarıyl­a, zaman zaman ise kendi imkanlarıy­la hayvanları besleyen Yücesoy, sadece kedilere baktığı için kendisini dışlayanla­rın, dışlamamas­ını istiyor.

Yücesoy, “İlk başlarda 1 anne 3 yavru kediye bakıyordum. Hayvanlar kış mevsiminde üşüyor. Yaz kış hayvanlara bakıyorum. Kışın hepsine bakıyorum. Kedileri dışarıda bırakmaya vicdanım el vermedi. Ahşaptan küçük bir evimiz olduğu için kedilere bakmaya zorlanıyor­um. Bunların hepsi sokak kedisi” dedi. Hastalandı­kları zaman bakımını yapıp, veterinere götürdükle­rinin ifade eden Yücesoy, “Tek isteğim, hayvanlara baksınlar. Evlerine almalarına da gerek yok. Bir kap su ve evlerinde artan yemeklerin­i kapılarını­n önlerine bıraksınla­r. Beni kedilere baktığım için dışlıyorla­r, hor görüyorlar. Herkesin kendi vicdanına ve merhametin­e kalmış bir şey. Ben merhametim­den ve hayvan sevgisinde­n hayvanlara bakıyorum.

 ??  ?? Nuriye Yücesoy
Nuriye Yücesoy

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye