Sabah

İnternet çıktı namertlik bozuldu

-

hnlü İtalyan Yönetmen 3ASOLINI, “Kültürel bir çöL yaratılmış­sa orada her şey satılabili­r; çünkü çölde her şey MUCIZE ETKISI yaratır” diyordu. Uzun yıllar, yalnızca ekonomiyi değil, KüLTüREL VE POLITIK HAYATı da sınırlandı­rılması için SıKı GüMRüK DUVARLARıY­LA çevrelenen Türkiye bir çöldü.

Bu çoraklıkta DUAYEN GAZETECI diye parlayan pek çok ismin EN BüYüK NUMARALARı da dil bilmeleri, dünya görmeleriy­di.

Böylece yabancı yayınları takip ediyordu. Hatta çoğu zaman BIRE önümüze koyuyor lardı.

Bizler de “vay be” diye üzerle rine atlıyorduk. Adamlar HER şEYI NASıL DA TAKIP ediyor, biliyorlar dı ama!

İçlerinde en meşhuruysa kuş kusuz, zamanında TAM SAYIA yazılarıyl­a tanıdığımı­z aksaçlıydı. Hani şu FETÖ’nün 15 Temmuz girişimi başarısız olunca NEDEN SE kendini Türkiye’de güvende hissetmeyi­p yurt dışına tüyen “liberaller” var ya, onlar dan biri işte.

★★★

Derken internet hayatımıza girdi. Ödev yapmak için kütüphaney­e giden bir nesil olarak, bir tıkla dünyanın bil gisine saniyede ulaşmak bizler için şOK EDICI BIR DENE YIMDI

Çünkü çöLüN şARLATANLA­RıNıN inşa ettiği gerçeklik neresinden tutsak elimizde kalıyordu.

Ne batı söyledikle­ri bir batıydı ne de doğu yerleştird­ik leri pozisyonda­ydı...

İnsanlar, bilgi üZERINDEKI TEKELIN kalkmasıyl­a birlik te, onca yıl ideal olarak sunulan, hedef olarak önümüze koyulan medeniyeti­n HALI PüR MELALINI gördüler.

Bu da “aşağılık kompleksin­in”, “bizden adam olmaz” kabulünün, “yerli olan kötüdür, geridir” algısının kırılma sını sağladı.

★★★

İşte Türkiye’deki dönüşüm sürecinin lokomotifi nedir sorusunu düşününce aklıma ilk gelen etken bu KOLEKTII öZGüVEN oluyor.

Yıllarca kendi ülkesinde çEVREDE TUTULMUş, kendi ne, yaşama ve geleceğe olan inancı güdükleşti­rilmiş bir halkın bu umudu da BASIRET SAHIBI yöneticile­rin yolu nu açtı.

Bugün Türkiye, dışarıya buğday arpa gönderen değil, TEKNOLOJI üRETIP SATMAYA CüRET EDEBILMIş bir ülke.

Ceviz aldığı Ukrayna’ya, daha önce İSRAIL’DEN PARA SıYLA BILE ALMADığı SİHA’lardan yapıp satıyor.

Hala çölün yeşerdiğin­i kabul edemeyen TALIHSIZ BEDEVILERI­MIZSE kendilerin­e şarlatanla­r arıyorlar. Yani yine MUCIZE BEKLIYORLA­R

PeOiK DOWinRN#VDEDK FRP WU SMS MA \D] 22·\e J|ndeU 7L M+ )DNV

2 2 3

3

 ??  ?? MeOiK AL7IN2K BIR çEVIRIP
MeOiK AL7IN2K BIR çEVIRIP

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye