Sabah

Her kesime dokunan ADIMLAR

Ekonomi yönetimini­n adımları ataklara karşı piyasaları korurken iş dünyası ve vatandaşın elini rahatlatıy­or. Kredi kartından vergi borçları ve teşviklere kadar her kesime dokunuldu

- (DITöR:

kartı borcu nu ödeme güçlüğü yaşa yanlara uzun vadeli kredi sağlanacak. Ziraat, çift çilere kredi ödemele rinde erteleme, yeniden vadelendir­me ve yapılan dırma imkânı sunacak. Çiftçi borçları yüzde 11 faizle 1 yıla kadar vade lendirilec­ek. Halkbank esnaf ve sanatkarla­rın işletme ve yatırım kre disi için 2019’da 350 bin esnafa 22 milyar liralık kredi kullandıra­cak. KOBI Değer Kredisi’yle mikro ve küçük ölçekli KOBI’le re 20 milyar liralık kredi sağlanacak.

Geçen yıl Türkiye’ye karşı yapılan spekülatif kur atağının ardından ekonomide dengelenme sürecine girildi ve birbiri ardına yeni adımlar atıldı. Kredi kartı borçlarını­n yapılandır­ılmasından vergi indirimler­ine, istihdamda­n KOBİ ve ihracatçıl­ara sağlanan desteklere kadar birçok alanda atılan adımlar iş dünyası ve vatandaşın elini rahatlattı. Otomotiv, beyaz eşya ve mobilya gibi sektörlerd­e vergi indirimler­i esnafa olumlu yansırken vatandaşın da cebini rahatlatıy­or.

Asgari ücrette artış, kredi kartı borçlarını­n yapılandır­ması, yeni yılda hayata geçirilen düzenlemel­er olarak dikkati çekiyor. Ekonomide son dönemde uygulamaya konulan kararlara bakıldığın­da, geçen yılın sonunda süresi dolan otomotiv, beyaz eşya, mobilya ve konutta uygulanan KDV ve ÖTV indirimler­i, 3 ay daha uzatıldı. 250 cc ve altı motosiklet­lerde de ÖTV sıfırlandı.

Vergi ve prim borçlarını­n yapılandır­masında milyonlarc­a kişiye yeni fırsat tanındı. İhracatçıl­ara bu yıl 3 milyar 104 milyon liralık destek sağlanacak. Girişimci ve araştırmac­ılara 5.6 milyar lira destek bütçesi kullandırı­lacak. İmar ve iskân sorunu için ‘İmar Barışı’ başvurular­ı 15 Haziran’a kadar uzatılırke­n, yapı kayıt belgesi ödemelerin­de ise son gün 30 Haziran olarak belirlendi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye