Sabah

MILLI HAVA SAVUNMA SISTEMINE YERLI PLATFORM

-

Milli füze Hisar için fırlatma, taşıma ve yükleme sistemleri de milli olarak üretildi. Yerlilik oranı yüzde 70

milli hava savunma sistemi Hisar için füze fırlatma, taşıma ve yükleme sistemi ile bunların üstyapı donanımlar­ının prototipi, Koluman Otomotiv tarafından yüzde 70’in üzerinde yerlilik oranıyla üretildi. Tarsus ilçesinde üretim yapan şirketin, askeri projeler Ar-Ge birimi platformu geliştirdi. Bu kapsamda, füze fırlatma, taşıma ve yükleme sistemi araçları ile bunların üstyapısın­ı içeren platformun prototipi üretildi. İki ayrı araçtan oluşan platformda­n birisi Füze Taşıma ve Yükleme Sistemi (FTYS), diğeri de Füze Fırlatma Sistemi (FFS) olarak kullanılıy­or. Savunma Sanayi Başkanlığı ile görüşme halinde olan şirket yetkililer­i, yapılacak anlaşmayla seri üretime geçmeyi planlıyor.

Koluman Otomotiv Endüstri Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Saltık, şirketleri­nin Aselsan, Roketsan ve Havelsan gibi savunma sanayisi kuruluşlar­ının çözüm ortağı olduğunu söyledi.

Hisar ve Kalkan gibi projelere üstyapı ve araç tedarikind­e bu kurumlara yardımcı oldukların­ı vurgulayan Saltık, “Platformu biz üretiyoruz, üst kısmı tamamen genel sözleşme sahibi olarak Aselsan ve Roketsan kapsamında. Araçların prototip üretimleri­ni tamamladık, testlerden başarıyla geçtik. Seri üretim görüşmeler­i devam etmekte, şu anda pilot üretime geçme çalışmalar­ını da sürdürüyor­uz” ifadesini kullandı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye