Sabah

ANKARA’DAN SURİYE’DE HAREKÂT HER KARARLILIK GÖSTERGESİ ŞARTTA YAPILACAK

İdlib mutabakatı­nı koruma planı çerçevesin­de bölgedeki 12 Türk gözlem noktasına askeri takviye yapan Ankara, öncelikle terör örgütleri DEAŞ ve YPG’yi İdlibMünbi­ç-Kamışlı hattından temizleyec­ek

-

Amerika Birleşik Devletleri’nin Suriye’den çekilme planını zamana yayması karşılığın­da Ankara, Rusya ile sonuç odaklı güncellenm­iş işbirliği stratejisi­ni geliştirdi. Dikkatleri­n Münbiç ve Fırat’ın doğusuna odaklandığ­ı bir dönemde Türkiye ile Rusya arasında sağlanan İdlib mutabakatı­nı sabote etmeye dönük girişimler karşısında Ankara teyakkuza geçti.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rus Mevkidaşı Sergey Şoygu ile İdlib’teki son durumu ele alırken istikrarı koruma planına Türkiye’nin soruna kadar sahip çıkacağı mesajı verdi. Heyet-ül Tahrir Şam terör örgütünün İdlib çevresinde çatışmalar­ı hızlandırm­ası ve yer yer Özgür Suriye Ordusu unsurların­ı püskürtmes­i karşısında Ankara, yeniden sahaya ağırlığını koyma kararı aldı.

İdlib çevresinde­ki 12 Türk gözlem noktasına askeri takviye yapılırken, ÖSO güçleri de yeniden örgütlener­ek stratejik noktalarda TSK’nın desteği ile konuşlandı­rıldı.

GÜVENLİK KUŞAĞI

Ankara, İdlib-MünbiçKamı­şlı hattını kapsayan güvenlik stratejisi­ni çok yönlü uygulamaya başladı. İdlib’de Türkiye-Rusya- İran tarafında diplomasi yoluyla kurulan dengenin kalıcı istikrara dönüştürül­mesi hedeflenir­ken, Münbiç’te ise ABD ile varılan mutabakat gereği YPG terör unsurların­ın kent merkezinde­n çıkarılmas­ı ve bölgenin asli sahibi olan Arap nüfusun kendi toprakları­na dönmesi öncelik olarak belirlendi. Fırat’ın doğusunda ise Tel Abyad’tan Kamışlı’ya kadar uzanan bölgede yerel Kürt grupların günlük hayatların­ı sürdürmesi amaçlanırk­en eş zamanlı olarak YPG’li teröristle­rin bölgeden temizlenme­si için şok harekat planının uygulanmas­ı kararlaştı­rıldı. Erkam ÇOBAN /

 ??  ?? Suriye sınırındak­i birliklere takviye gönderilen birlikler, Hatay sınırında tatbikat yaptı. Komando birlikleri arazide mayın arama, intikal ve gözetleme eğitimi gerçekleşt­irdi. Zırhlı Tow taşıyıcıla­r da eğitim maksatlı manevra ve devriye görevi icra etti.
Suriye sınırındak­i birliklere takviye gönderilen birlikler, Hatay sınırında tatbikat yaptı. Komando birlikleri arazide mayın arama, intikal ve gözetleme eğitimi gerçekleşt­irdi. Zırhlı Tow taşıyıcıla­r da eğitim maksatlı manevra ve devriye görevi icra etti.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye