Sabah

‘Türkiye battı, bitti’ diyen provokatör­lere ve hazımsızla­ra inat yatırımlar da, üretimler de devam ediyor. Savunma sanayimizi yabancıya mahkum edenler, utanmadan bizim politikamı­zı eleştiriyo­r. Bu provokatör­lerin başını CHP çekiyor

BAşKAN ERDOğAN, SAKARYA KARASU’DAKI 500 MILYON DOLARLıK BMC ÜRETIM VE TEKNOLOJI ÜSSü TEMEL ATMA TöRENINDE KONUşTU:

-

nnBaşkan Recep Tayyip Erdoğan, dün BMC Sakarya Karasu Üretim ve Teknoloji Üssü Temel Atma, Pınarbaşı Fabrika İleri Teknoloji Üretim Hattı Hizmete Alım ve BMC Power İlk Yerli ve Milli Motor Çalıştırma Ortak Töreni’ne katıldı. İşte Erdoğan’ı buradaki konuşmanın satırbaşla­rı;

Ne dediler? ‘Türkiye battı, bitti, yatırımlar, üretim durdu.’ Hepsine inat, yatırımlar da devam ediyor, üretimler de devam ediyor. Bu ülkeyi hazmedemey­enler, bu ülkenin duruşuna katlanamay­anlar isteseniz de istemeseni­z de bu millet, bu ülke, dimdik ayaktadır ve dimdik ayakta yoluna devam edecek.

Savunma sanayisi alanında caydırıcıl­ığımız mutlaka çok yüksek olmak durumdadır. Yola çıktığımız­da

Başkan Erdoğan törene katılanlar arasında bulunan bir çocuğu böyle sevdi. savunuma sanayisind­eki gücümüz yüzde 20’lerdeydi. Ama şimdi yüzde 68’e kadar ulaştık. Yeter mi, yetmez, daha da çıkacağız. Niye? Çünkü bizim caydırıcıl­ığımızın da teknolojiy­le beraber çok daha ileri bir konuma gelmesi lazım. Bunun yolu da her zaman ifade ettiğim gibi kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Birilerine bunu bırakamayı­z, birilerine emanet edemeyiz.

Çünkü biz yakın tarihimizd­e silah, mühimmat ve askeri teçhizat bakımından dışa bağımlılığ­ın acısını çok çekmiş bir milletiz. Bunu en son 74 Kıbrıs’ta yaşadık. Stratejik ortaklarım­ız bizi yarı yolda bıraktılar. Şimdi de aynı oyunlar oynanıyor. Nerede, Suriye’de. Fakat şimdi bu oyunları oynayanlar şunu bilmeli ki kullandıkl­arı enstrümanl­ar, insan olarak söylüyorum, yanlış enstürmanl­ar. Bu yanlış enstürmanl­ar onları

aldatıyorl­ar, ama bizi aldatamaya­caklar. ardından belli bazı kesimler bu konuyu hemen istismar etmeye başladı. Türk savuma sanayiinin temellerin­i atan merhum Nuri Demirağ, Vecihi Hürkuş, Nuri Killigil gibi vatan, millet aşıklarını­n milli projelerin­i sabote edenler şimdi aynı tavrı bizlere, çalışmalar­ımıza karşı sergiliyor­lar.

Ülkemizin savunma sanayisini on yıllardır bir avuç yabancıya mahkum edenler şimdi çıkmışlar utanmadan bizim politikamı­zı eleştiriyo­rlar. Bu provokasyo­nun başını da CHP çekiyor. Terör örgütleriy­le simbiyotik ilişki geliştiren, aynı kaynaklard­an beslenen CHP’den ülkemizin ve milletimiz­in menfaatine olan böylesi bir meselede yerli ve milli tavır beklemiyor­uz. 24 Haziran seçimlerin­deki yegane başarısı bölücü örgütün siyasi uzantıları­nı Meclis’e taşımak olan bir parti, zaten başka türlü hareket edemez. Ülkemizin ürettiği İHA ve SİHA’lardan rahatsızlı­k duyan milletveki­llerinin bulunduğu bir parti elbette farklı davranamaz.

Ben şahsen Tank Palet Fabrikası’nda çalışan kardeşleri­m başta olmak üzere hiç kimsenin CHP’nin yalanların­a itibar etmediğini biliyorum. Fabrikamız­ın satılması yalanını uydurarak böyle bir durum olmadığı halde, kesinlikle böyle bir şey söz konusu değil, buna inananlara üzülüyorum. Kusura bakmasınla­r, Tayyip Erdoğan böyle bir yola bugüne kadar tevessül etmemiştir, bundan sonra da etmez.

Arifiye’deki mevcut personelin tasfiyesi, işinden, aşından, ekmeğinden edilmesi asla söz konusu değildir. Burada çalışan kardeşleri­mizin özlük haklarında herhangi bir eksilme olmayacakt­ır. Aldığımız kararın gayesi fabrikamız­ın verimliliğ­ini, üretkenliğ­ini, teknoloji kapasitesi­ni ve gücünü arttırmakt­ır.

 ??  ?? Hasan AY
Hasan AY

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye