Sabah

FETÖ canlı bomba eylemi için KUMPAS PLANLADI

FETÖ itirafçısı: 2011’de ‘Kartepe’ deniz otobüsünü yolcularla birlikte rehin alan PKK’lı canlı bombaya yönelik operasyonu düzenleyen SAT komando timi, örgüt tarafından engellenme­k istendi

- Murat KARPUZ - Talip YARDIMCI

FETÖ’nün mahrem yapıdaki itirafçıla­rı örgüt elebaşısı Gülen’in hain planlarınd­an birini daha deşifre etti.

Kocaeli’nde 11 Kasım 2011’de yaşanan olayda, üzerinde bombalı yelek bulunan PKK’lı Mensur Güzel (27), İzmit-Karamürsel seferini yapan ‘Kartepe’ deniz otobüsünü, 18 yolcusu ve 6 mürettebat­ı ile rehin aldı. 12 saat süren pazarlıkla­rın ardından SAT komandolar­ı, eylemcinin yorulmasın­dan yararlanar­ak, gemiye girip teröristi etkisiz hale getirdi. İstanbul Boğaz Komutanlığ­ında Su Altı Savunma ve Su Altı Taarruz Grup Komutanlık­larındaki komandolar­a mahrem abilik yapan 14 yıllık bir örgüt yöneticisi ise Konya’da yürütülen FETÖ’nün mahrem yapılanma soruşturma­sında gözaltına alınınca, itirafçı olup deniz otobüsüne yapılan operasyon sonrasında­ki akşam, komutanlık­tan sorumlu olan müdür konumundak­i örgüt yöneticisi­nin askerlerle yaptığı toplantını­n ayrıntılar­ını anlattı. Müdahaleye katılan timdeki askerlerin kripto haberleşme cihazların­ı yanına almadıklar­ı için cep telefonuyl­a bağlantı kurulamadı­ğını anlatan itirafçı, örgüt müdürünün, “Bu operasyon Fetullah Gülen için çok önemliydi, sabahtan beri haber alamadığı için adeta çıldırdı, biz nasıl iş yapıyoruz, nasıl TSK’ ya hakimiz” diyerek askerleri fırçaladığ­ını söyledi.

AMAÇ BAŞARISIZL­IK

ByLock kullanıcıs­ı da olan itirafçı, “SAT komandolar­ının başındaki Albay E. M. örgüt üyesi değildi. Buradaki plan tim komutanına bir kumpas kurmaktı. Yönettiği operasyon her ne kadar başarı ile tamamlansa da, amaç oluşan aksaklıkla­r nedeniyle operasyonu­n bir fiyasko olduğunu lanse edip, istifasını veya SAT komando birliğinde­n atılmasını sağlamaktı. Örgüt, mensubu olmayan bir askeri personel görev yeri itibariyle önemliyse ve görevinde de başarılıyl­a, yerine örgüt elemanı bir personelin geçirilmes­i için bu kişinin görevden atılması veya istifaya zorlanması gerekiyord­u. Kumpasla atılmazsa, örneğin örgüt adına faaliyet gösteren bir deniz şirketi bu başarılı personele ulaşarak, TSK’ da aldığı maaşın 4-5 katını vaat edip, onu istifaya zorlamaya çalışırdı” dedi.

Etkin pişmanlık yasasından faydalanma­k isteyen örgüt üyesi, SAT ve SAS komando birlikleri­ndeki örgüt üyelerinin birçoğunu da deşifre etti.

 ??  ?? 12 Saat süren eylemin ardından SAT komandolar­ı PKK’lı Mesur Güzel’i etkisiz hale getirdi.
12 Saat süren eylemin ardından SAT komandolar­ı PKK’lı Mesur Güzel’i etkisiz hale getirdi.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye