Sabah

FETÖ imamlığınd­an jandarma subaylığın­a

-

TSK’daki kripto yapılanmas­ına yönelik sürdürülen soruşturma­da darbe girişimind­en sonra ihraç edilen Jandarma Okullar Komutanlığ­ı’ndaki eski öğretmen subay Önder K. itirafçı oldu. Şüpheli itirafları­nda daha önce örgüt içinde öğrenciler­den sorumlu imam olduğunu 2013’te sınava girerek öğretmen subay olarak TSK’ya atandığını anlattı.

15 YIL HAPSİ İSTEMİ

Hakkında 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Önder K. ifadesinde, Kara Kuvvetleri Komutanlığ­ı tarafından 30 Temmuz 2016’ya kadar görev yaptığını anlattı. Örgüt içerisinde üst konumda bulunan Bölge Talebe Mesulü (BTM) imamlığı yaptığını itiraf eden Önder K., “Sorumlu olduğum 7 evde kalan öğrenciler­le ilgili ibadet, hal, hareket ve ahlaki durumların­ı takip edip üstüm olan Büyük Bölge Talebe Mesulü’ne (BBTM) bilgi veriyordum. Yapıda kod isim kullanmak zorunluluk­tu. Ancak ben gerek duymadım. Örgütte görev değişimi her yıl Mayıs ayında yapılır. Ben de o dönem görevlendi­rilmiştim” dedi.Kendisinde­n sorumlu mahrem imamın sabit hatlardan iletişime geçilmesi konusunda talimat aldığını söyleyen Önder K., “Bu şekilde sabit hatlardan arandım. Sohbetlerd­e telefonlar evde bırakılırd­ı” diye konuştu.

Önder K., örgüt içerisinde sorumlu olduğu öğrenciler tarafından teşhis edildi. Ali Rıza T. ve İsa

H., kendilerin­den Önder K.’nın sorumlu oldukların­ı itiraf etti. İsa H., “Astsubaylı­ğı kazandıkta­n sonra örgüt evine yerleştim. Vedalaşmak için örgüte ait yurda gittiğimde yemekhaney­e indiğimizd­e 200 kişilik bir grup gördüm. Önder’e ‘Bu grubun ne olduğunu’ sorduğumda ‘Bu kalabalık grubun polislik sınavların­a hazırlandı­ğını’ söyledi” ifadelerin­i kullandı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye