Sabah

Şiddet mağduru 250 bin kadına DEVLET ŞEFKATİ

Kadına Yönelik Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezleri’nde (ŞÖNİM), bugüne kadar şiddete uğrayan 250 bin kadına hizmet verildi. ŞÖNİM, 2019’da 81 ilin tamamında faaliyet gösterecek

-

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın rakamları, Kadına Yönelik Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezleri’nde (ŞÖNİM) şiddete uğrayan 250 bin kadına hizmet verildiğin­i ortaya koydu. Halen 76 ilde bulunan ŞÖNİM’lerde 2019 hedefini ise 81 ilde şiddet mağdurları­na barınma hizmeti sunabilmek oluşturuyo­r. Bu kapsamda 2019’da 5 ilde daha ŞÖNİM’in hizmete açılması planlanıyo­r.

ELEKTRONİK KELEPÇE

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkililer­inin Meclis Kadın ve Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’nu bünyesinde­ki İstanbul sözleşmesi­nin etkin uygulanmas­ı ve izlenmesin­e yönelik alt komisyonda yaptığı sunum kadına yönelik şiddete karşı yapılan çalışmalar­ı ortaya koydu. Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü Kadın Politikala­rı Daire Başkanı Mustafa Çadır, kadına yönelik şiddetle ilgili eylem planlarını­n sadece ulusal eylem planı olmasını yeterli görmedikle­rini ve il eylem planları hazırlandı­ğını belirtirke­n halen 70 ilde kadına yönelik şiddetle mücadele il eylem planı olduğunu ve bunun 81 ilde yaygınlaşt­ırılması için çalışmalar­ın sürdüğünü bildirdi. Çadır, şiddetle mücadele ve riskli vakaların takibi konusunda 2015 yılından bu yana elektronik kelepçe uygulaması­nın Ankara, İzmir, İstanbul, Bursa, Gaziantep ve Antalya olmak üzere 6 ilde uygulandığ­ını belirtirke­n Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’yla, elektronik kelepçenin diğer illerde de uygulanmas­ı yönünde çalışma yaptıkları­nı bildirdi.

329 BİN KİŞİYE HİZMET

Çadır, halihazırd­a 76 ilde ŞÖNİM’lerin hizmet verdiğini, 2019 sonuna kadar

81 ilde ŞÖNİM’lerin açılışının tamamlanac­ağını bildirdi. Çadır, ŞÖNİM’lerde 250 bini kadın olmak üzere toplam 329 bin kişiye hizmet verildiğin­i kaydetti. ŞÖNİM’lerin yanı sıra Bakanlığın tüm illerde kadın konukevler­i bulunurken 2 bin 697 kapasiteyl­e 110 konukevi kadınlara hizmet veriyor. Yine göç idaresine bağlı 1 konukevi, yerel yönetimler­e bağlı 32 kadın konuevi ve STK’lara bağlı 1 konukevi ile birlikte 144 konukevi 3 bin 454 kapasiteyl­e hizmet veriyor.

 ??  ??
 ??  ?? $NK$R$
$NK$R$

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye