Sabah

FUTBOLCUNU­N PASAPORTU OLMAZ

-

n

Beşiktaş’tan teklif almasına ve Galatasara­y’ın transfer listesinde olmasına rağmen Konyaspor’la sözleşmesi­ni 3 yıl uzatan Ömer Ali Şahiner, konuştu. İşte 27 yaşındaki oyuncu ile yaptığımız röportaj: n Neden Konyaspor’da kaldın?

Beni burada tutan iki faktör oldu.

Aykut Hoca ve ekibine inanıyorum. ‘Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır’ derler ya her başarılı futbolcunu­n arkasında da teknik direktörü vardır. Aykut Hoca ile hem bireysel hem de takım performans­lı çok üst seviyeye çıkıyor.

n Sağ bek, sağ açık, forvet arkasında görev yapıyorsun. Bu avantaj mı?

Çoğu oyuncu farklı bölgede oynamayı sevmez, modu düşer. Benim için ekstra güzel bir özellik.

Teknik-taktik önemli ama artık günümüz futbolunda kuvvet-güç işi de önemli. Sahada zayıf olduğunuz an rakibi yenmeniz imkansız. İdman dışında fitness-bireysel çalışmalar­a önem veriyorum. n Yabancı sınırı için ne düşünüyors­un?

Yabancı sınırı olsun dersem kendimle çelişirim. Benim geçmiş sezonlarda ortalama 40 maçtan fazla oynadığım dönemde yabancı serbestti. Serbest olmalı zaten! Üstelik bakın bizdeki hücum hattına: Yatabare, Jahovic, Traore, Milosevic ve Hurtado. Bunların hepsi kalburüstü oyuncular ama ben oynamaya devam ediyorum. Futbolcunu­n pasaportu olmaz. Sahada çalışanı, iyi ve güçlü olanı, kendine iyi bakanı, kalitelisi oynar. n

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye