Sabah

Suç makinası ‘Hayalet’i özel tim yakaladı

...Ve “Hayalet” kod adlı azılı hacker Ceyhun T. yakalandı. Cep telefonu kullanmaya­n, 22 ilde yüzlerce kişiyi dolandırar­ak 8 yıla 115 suç sığdıran “Hayalet”, 10 kişilik siber timin çalışmasıy­la ele geçirildi

- EmLU SOMER

“HAYALET” kod adlı azılı hacker Ceyhun T. yakalandı. Cep telefo nu bile kullanmaya­n, 22 ilde yüzlerce kişiyi dolandırar­ak 8 yıla 115 suç sığdıran “Ha yalet”, 10 kişilik siber timin çalışmasıy­la ele geçirildi.

İstanbul Polisi, yıllardır insanların hayatını karartan “Hayalet” kod adlı azılı hacker Ceyhun T.’yi özel kurulan 10 kişilik bir siber timin çalışmasıy­la ele geçirmeyi başardı. Siber korsan Ceyhun T., yapımcı kimliğiyle de tanınan spor eğitmeni İhsan Tarkan’ın 2010’da çalınan ehliyetine fotoğrafın­ı yapıştırdı. Kimlik bilgileriy­le suç işlediği Tarkan’ı şüpheli yaptı. Sonunda yakayı ele verdi ve cezaevine konuldu. İşte 115 suç sığdırdığı 8 yılda cep telefonu dahi kullanmaya­n “Hayalet”in suç hikâyesi:

İNTERNET KAFEDEN

Her şey 2010’da Survivor yarışmasın­a katılan, yaptığı spor eğitmenliğ­inde “Ünlülerin Hocası” olarak adlandırıl­an ve televizyon program yapımcılığ­ı yapan 38 yaşındaki İhsan Tarkan’ın 2010’da cüzdanının ünlülerin uğrak yeri olan bir spor salonunda çalınmasıy­la başladı. İddiaya göre; “Hayalet” kod adlı dolandırıc­ı Ceyhun T. (43) İhsan Tarkan’ın ehliyetine kendi fotoğrafın­ı yerleştird­i. İddiaya göre ilk suçunu 2010 Şubat’ta işleyen lise mezunu Ceyhun T., internet merakı ile siber dolandırıc­ılıklara başladı. Kendisine ait bilgisayar­ı olmayan Ceyhun T.’nin tüm suçları internet kafelerden sahte hesaplarla gerçekleşt­irdiği öne sürüldü. Bekâr olan

Ceyhun T., suçları Tarkan’ın ehliyetiyl­e işledi. Kimlik bilgileri ile işlenen 4 dolandırıc­ılık suçu, Tarkan’ın adli siciline işlendi.

METRİS CEZAEVİNE

İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şubesi Polisleri, titiz bir çalışma başlattı. 10 kişilik özel bir “Siber İnfaz Timi” kuruldu. Siber Dedektifle­r hem sanal dünyada hem sahada iz sürdü. Ceyhun T.’nin 8 yıllık suç kariyerine operasyonl­a nokta konuldu. İddialara göre; “Hayalet” kod adlı Ceyhun T.’nin, Tarkan’ın çalınan ehliyeti ile bir yıl önce Esenyurt’ta lüks bir sitede yer alan bir rezidansta daire kiraladığı tespit edildi. Yapılan operasyonl­a ele geçirilen Ceyhun T., Metris Cezaevi’ne gönderildi.

İddiaya göre Ceyhun T., yüzlerce kişiyi internet üzerinde sahte ilanlar vererek ve peşinatlar toplayarak dolandırdı ve internet üzerinde hesapların­ı ele geçirerek para topladı. 115 suç dosyasında­n arandığı öne sürülen Ceyhun T.’nin işlediği 4 suçtan kesinleşmi­ş 5 yıl 6 ay hapis cezasının bulunduğu da belirtildi. Tutuklanan şüpheli Ceyhun T.’nin diğer 111 suçtan yargılanma­sının devam edeceği belirtildi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Siber İnfaz Timi, son bir yılda Ceyhun T.’nin de aralarında olduğu 108 siber dolandırıc­ılık şüphelisi ve hackerı yakaladı.
Siber İnfaz Timi, son bir yılda Ceyhun T.’nin de aralarında olduğu 108 siber dolandırıc­ılık şüphelisi ve hackerı yakaladı.
 ??  ?? SA%AH
SA%AH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye