Sabah

Nusret 2020’de New York’ta halka açılıyor

-

Dünyanın önemli metropolle­rinde art arda restoran açan Nusret’in hikâ yesi herkesin başını döndürüyor. Geçtiğimiz hafta sonu ünlü bankacı Hüsnü Özyeğin, sanayici Tuncay Özilhan, basketbol ve iş dünyasının tanınmış ismi Hasan Arat, inşaat sektöründe­n Tayfun Uzunova’nın da aralarında olduğu küçük bir grup, Mudo Konsept mağazasıyl­a pera kandeye yeni bir soluk getiren Mustafa Taviloğlu’nun davetlisi olarak mağazanın girişinde açılan ünlü kahveci Petra’nın res toranında buluştuk ve masaya en son katılan Nusret’i büyük bir merak la dinlemeye koyulduk.

Instagram’da 20 milyona yaklaşan takip çi sayısıyla bir fenome ne dönüşen Nusret’i Tuncay ve Emine Özilhan, 10 yaşından beri tanıdıklar­ını söy lüyor. Küçük yaşlar da çalışmaya başla yan Nusret şu anda Türkiye’nin yurtdışın da en çok bilinen mar kaları arasında herhalde başı çekiyordur. Öyle ki Mustafa Taviloğlu, aralıkta Miami’de gerçekleşe­n ünlü sanat fuarı Art Basel’de sürekli selfie yapmak isteyen yabancı hay ranları yüzünden Nusret’le yürümeleri­nin pek mümkün olmadığını anlatıyord­u.

Sosyal medyadaki her paylaşımı olay olan, restoranla­rında yemek yemeyen ünlü kalmayan Nusret, 2020’de New York’ta borsaya açılacağın­ı ve gongu çalacağı nı müjdelerke­n, 2019’un projelerin­i de biz lerle paylaştı.

Şu anda dünyada 14 restora nı bulunan ve 1.500 kişiyi istihdam eden Nusret, bu yıl ABD’de Dallas, Los Angeles, Boston, Las Vegas, New York (2. Dükkân) şehirlerin­de, İngiltere’de ise baş kent Londra’da yeni restoranla­r açacak. Böylece restoran sayısını 20’ye çıkaracak. Nusret, yeni restoranla­rın birçoğunun imzası nı attıkların­ı söylüyor.

Sohbet sırasında öğreniyoru­m ki, 15 günlük periyodlar­la tüm restoranla­rı dola şan Nusret, her şehirde işe alınacak perso nele kadar tüm detaylarla bizzat ilgileniyo­r. “Hep sahadayım. Başka türlüsü ola maz” diyen Nusret, Türkiye’de 7 restoran da 700 kişiyi istihdam ediyor. En çok ciro yu Dubai’de yapıyor. Dubai’yi New York, Miami ve İstanbul takip ediyor.

 ??  ?? Şelale KADAK
Şelale KADAK

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye