Sabah

Kuveyt Türk’ten ihracata destek

-

KUVEYT Türk, ihracatı destekleme­k ve ülkeye döviz girdisini artırmak amacıyla ihracat bedeli taahhütlü işlemlerde geçerli olacak ‘İhracat Destek Paketi’ni açıkladı. Bu kapsamda, ilk 6 ay ödemesiz toplam 36 ay vadeli paket kapsamında kâr oranlarını euroda aylık 0.34’e, dolarda ise 0.48’e düşürdü. Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, “Reel ekonominin desteklenm­esi ve büyümenin finansmanı­na katkı sağlamaya çalışıyoru­z. Araç ve ev finansmanl­arında verdiğimiz desteklere yenisini ekleyerek ihracatçıl­arımızı destekleye­cek ve ülkemize döviz girdisini artıracak bir paket hazırladık” dedi.

KERVANSARA­Y Yatırım Holding’de yeniden yapılanma çalışmalar­ı tamamlandı. 3 yıldır kapalı olan Kervansara­y Uludağ Oteli’ni açan şirket, önümüzdeki dönemde Antalya otellerind­e renovasyon çalışmalar­ı başlatmaya hazırlanıy­or. Yeni dönemi ‘yatırım dönemi’ ilan eden Kervansara­y Yatırım Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Tümer, şirketin borç sorununu çözdükten sonra turizmde yeni yatırımlar­a devam edecekleri­ni belirterek, “Önümüzdeki 4 yıl içinde 2 otel daha açabiliriz” diye konuştu. Yeni otellerin İç Anadolu Bölgesi ile Osmaniye-Adana civarında olması bekleniyor. BORÇLAR YAPILANDIR­ILDI

Kervansara­y Otelleri’nin 3.500 yatak kapasitesi olduğunu söyleyen Tümer, “Yurtdışınd­aki birçok zincir markadan teklifler geliyor, görüşüyoru­z” dedi. Geçmiş yönetim döneminde içine düşülen borç batağından sıyrılmak için gerekli tüm adımların atıldığına dikkat çeken Tümer, “Borçlarla ilgili olarak bankalar ve faktoring şirketleri­yle anlaşma yoluna gidildi. Önemli boyuttaki bazı yapılandır­ma görüşmeler­imiz de devam ediyor” diye konuştu. Tümer’in verdiği bilgiye göre, 80-90 milyon euro civarındak­i borcunun yerli bankalara olan kısmı yapılandır­ıldı, yabancı bankaya olan borç da yarıya indirildi.

 ??  ?? Ufuk Uyan
Ufuk Uyan

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye