Sabah

Bahçesi yaza tamamlanac­ak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentin orta refüj, kavşak ve parklarına 7 milyon 500 bin kışlık çiçek dikerken, Temapark, Kent Meydanı, Ahmed Arif Parkı ve Yeşil Kuşak Projesi’ni de tamamladı Batman Millet

- (GLW|r: Ulaş YILDIZ - Tasarım: Nurcan KELPETİN ER

Diyarbakır’da, yeşil alanlar oluşturmak için çalışmalar­ını sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili ve AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cumali Atilla SABAH’a konuştu.

Refüj, park ve kavşaklara 2017’de 2 milyon 500 bin, 2018’de ise 4 milyon olmak üzere, farklı türlerde toplam 7 milyon 500 bin mevsimlik, yazlık ve kışlık çiçek, 21 bin de ağaç diktikleri­ni belirten Atilla şunları söyledi:

n Yeşillendi­rme ve çiçek dikiminden önce su tesisatı yenileme, toprak takviyesi gibi çalışmalar da yapıldı. Kentte vatandaşla­ra, dinlenme alanları oluşturmak adına 2 yıldır süren yoğun çalışma temposuyla Yeşil Kuşak Projesi’ni tamamlayar­ak hizmete açtık. Şanlıurfa yolu Yenihal Kavşağı’ndan başlayan ve Mahabad Bulvarı’na kadar olan 78 bin metrekare alanı kapsayan projede oyun grupları, meydan, yürüyüş yolları, süs havuzları ve oturma bankları yer alıyor.

n Sosyal, kültürel ve sportif amaçlarla kullanması için Kayapınar ilçesinde 70 bin metrekarel­ik Kent Meydanı tamamlandı. Meydanda Kitap Cafe, Meydan Cafe, mescit, yürüyüş yolları, fitness aletleri, bisiklet yolları, çocuk oyun grupları, fresh ve kuru havuz bulunuyor.

n Kayapınar’da 34 bin metrekare alana yapılan Temapark tamamlanar­ak hizmete açıldı. Tematik bahçeler, çocuklara yönelik eğlence tepeleri ve göletler yer alıyor. Bağlar ilçesinde de engelli vatandaşla­r ve çocuklar için2 bin metrekarel­ik Engelsiz Yaşam Parkı’nı hizmete açtık.

Atıl durumdaki 50 bin metrekarel­ik alana Ahmed Arif Parkı’nı açtık, farklı türde 376 ağaç dikildi. Kadınların ekmek pişirmeler­i için 2 tandır da inşa edildi.

n Yeşil Kuşak Projesi, Temapark, Kent Meydanı, Kardeşlik Parkı ve Ahmed Arif Parkı olmak üzere toplam 500 bin metrekare alanda yeni parklar inşa ederek vatandaşla­rın hizmetine açtık.

Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, 300 bin metrekare alanda da peyzaj çalışmalar­ını yürütüyor. Recep

Tayyip ikinci Erdoğan eylem 100 tarafından planında günlük “Batman yer alan Projesi” Millet

5 ayda Bahçesi Batman’da bitecek. bugün çıkacak ihaleye olan millet projesi bahçesinin göz

AK kamaştırıy­or. Parti Milletveki­li Batman 16 Ziver

Mayıs Şehir Özdemir, yerine yapılacak Stadyumu yapım millet bahçesinin detayların­ı tarihi ve proje bahçesi, açıkladı. yer Millet itibaren tesliminde­n 150 gün bitirilece­k. içerisinde 38 bin

900 alana metrekare olan sahip Batman Bahçesi’nin Millet 88 730 bin metrekarel­ik millet bölümü su kıraathane­si, deposu ve alanı rekreasyon olarak Özdemir, ayrıldı. “Batmanlı hemşeriler­imiz sosyal aktivitele­rde bulunabile­cekler.

Millet kıraathane­sinde ise okuma etkinliği de gerçekleşt­irebilirle­r konuştu. ” diye 1HFGHW dA.I5

 ??  ??
 ??  ?? Cumali Atilla
Cumali Atilla
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye