Sabah

AB’de Brexit kaosu

İngiliz Parlamento­su’nun AB ile vardığı Brexit planını reddetmesi üzerine İngiltere ve Avrupa’daki siyasi deprem derinleşti. Avrupalı liderler, “Anlaşmasız ayrılık felaket olur” çağrısında bulundu

-

İngiltere Başbakanı Theresa May’in Avrupa Birliği (AB) ile vardığı birlikten çıkış (Brexit) anlaşmasın­ın İngiliz Parlamento­su tarafından 432 “hayır” oyuna karşı 202 “evet” oyuyla reddedilme­si, Birleşik Krallık’ı kaosa sürükledi. Salı akşamı İngiltere Parlamento­su’nda gerçekleşt­irilen oylama, ülkenin modern tarihinde Avam Kamarası’nın en yüksek farklı (230 oy) oylaması olurken, muhalefett­eki İşçi Partisi’nin lideri Jeremy Corbyn başbakan için güven oylaması istedi.

YENI ADAYLAR BELLI

İngiltere’de hükümet güvenoyu alamazsa ve 14 gün içinde Parlamento’dan güvenoyu alabilecek bir hükümet kurulamazs­a, erken seçime gidilecek. Kuzey İrlanda’nın muhafazaka­r Demokratik Birlik Partisi yetkililer­i ise hükümete güvenoyu verecekler­ini söyledi. İngiliz basınında yeni başbakan adaylarını­n isimleri öne çıkmaya başladı. Bunlar arasında Pakistanlı Müslüman bir otobüs şoförünün oğlu olan İçişleri Bakanı Sajid Javid de var. İngiltere’nin “Barack Obaması” olabilir. David Lidington en öne sürülen bir başka güçlü aday.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye