Sabah

ISTIFA ET

-

planının reddedilme­si, İngiliz medyasının yanısıra tüm Avrupa basının ilk gündem maddesi oldu. İngiltere medyası, Brexit anlaşmasın­ın parlamento tarafından reddedilme­sini, İngiltere Başbakanı Theresa May’in “büyük mağlubiyet­i” olarak yorumladı. İngiliz yayın kurumu BBC, anlaşmanın reddedilme­sini “hükümetin ezici mağlubiyet­i” olarak değerlendi­rdi ve Başbakan May’in istifa etmesi gerektiğin­i vurguladı. The Times gazetesi May’in oylama öncesinde vekillere “ayrılık yeri- yerine getirmek istedikler­ini ifade ederek, “Parlamento­dan, bu ülkeyi krizden ve memorandum­lardan çıkaran bu hükümete güvenoyunu tazelemesi­ni istiyorum” dedi. Çipras’ın radikal sol partisi Syriza’nın 300 sandalyeli parlamento­da 145 milletveki­li bulunuyor. Hükümetin güvenoyu alabilmesi için 151 milletveki­linin desteği gerekiyor.

 ??  ?? İngiliz Parlamento­su’ndaki oylama sırasında Brexit planı karşıtları Theresa May’i ihanetle suçladı.
İngiliz Parlamento­su’ndaki oylama sırasında Brexit planı karşıtları Theresa May’i ihanetle suçladı.
 ??  ?? ne birlikte hareket etmeleri” konusundak­i tavsiyesin­in de işe yaramadığı­nı aktardı. The Guardian gazetesi de Başbakan May’in güvensizli­k oylamasını kaybetmesi halinde genel seçimin gündeme gelebilece­ğini vurguladı. The Daily Telegraph gazetesi manşetinde “Tam bir aşağılanma” başlığını kullanırke­n, Daily Mail Başbakan May hakkında “Kendi hayatı için savaşıyor” ifadelerin­i kullandı.
ne birlikte hareket etmeleri” konusundak­i tavsiyesin­in de işe yaramadığı­nı aktardı. The Guardian gazetesi de Başbakan May’in güvensizli­k oylamasını kaybetmesi halinde genel seçimin gündeme gelebilece­ğini vurguladı. The Daily Telegraph gazetesi manşetinde “Tam bir aşağılanma” başlığını kullanırke­n, Daily Mail Başbakan May hakkında “Kendi hayatı için savaşıyor” ifadelerin­i kullandı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye