Sabah

Krizden çözüme

-

=2R günler güçlü bir iradenin ve ortak aklın işbirliği sayesinde kolay atlatılaca­ğa benziyor. ABD ile ilişkiler üç günde nereden nereye geldi"

= or günler zorlu bir iradenin ve ortak aklın işbirliği saye sinde kolay atlatılaca ğa ben ziyor. Üç gün önce Trump’ın garip tZee ti yüzünden Türkiye ile Amerika’nın arasında ki ilişkileri­n kopma nok tasına geldiği ni düşünürse niz, bugünün dünden ne kadar farklı olduğunu kolayca görebilirs­iniz.

Brüksel’de buluşma

Düşünün ki dün Brüksel’de Genelkurma­y Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile ABD Genelkurma­y Başkanı Orgeneral Joseph Dunford, Amerika’nın Suriye’den çekilme süre cinin Türkiye açısından ne anlama geldiğini görü şüyorlardı. Tabii ki ana konu, Türkiye sınırın da oluşturula­cak güven li bölgenin nasıl ve hangi süreçte gerçekleşt­irilece ğiydi.

Lavrov da konuştu

Bu güvenli bölge sade Brüksel’de konu şulmuyordu. Rusya Federasyon­u Dışişleri Bakanı Lavrov da Moskova’da düzenlediğ­i basın toplantısı­nda, ABD Başkanı Donald Trump’ın gündeme getirdiği ve Türkiye’nin ilk etap ta olumlu baktığı güven li bölge planına ilişkin AA muhabirini­n sorusunu yanıtlıyor­du...

Toprak bütünlüğü

Söz konusu plana ilişkin süre cin Suriye’nin toprak bütünlü ğü çerçevesin­de değerlendi­ril mesi gerekti ğini belirten Sergey Lavrov, “Bunların tümüne, Suriye’de rejimin top rak bütün lüğünü en kısa süre içerisinde sağ layacağı çerçeve den bakmak gereki yor. Bu konu elbette Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir sonraki müzake reler için geldiğinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ele alınacak” diye konuştu. BAŞYAZI

Moskova zirvesi

Bu arada Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın önümüzdeki hafta Moskova’ya yapa cağı ziyarette Putin’le Suriye’nin geleceğini daha geniş bir kapsam da ele alacağını unutma yalım. Özetle, Türkiye kriz konularını çözüm süreci ne aktarmayı başarıyor. Ancak bütün dost ülke lerde durum aynı değil. Şu anda İngiltere’de Başbakan May’in ne zaman istifa edeceği ve İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden anlaşmasız çıkışının bu ülkenin eko nomisini ne tür krizlere yönlendire­ceği konuşu luyor.

PEDUODV#VDEDK FRP WU IDFHERRN FRP

PHKPHWEDUO­DV VDEDK

 ??  ?? Mehmet BARLAS
Mehmet BARLAS
 ??  ?? 0HKPHW BA5/A6
0HKPHW BA5/A6

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye