Sabah

İŞTE FETÖ İMAMININ CHP SAADETİ

Ankara’da yakalanan FETÖ’nün belediyele­r imamı Erkan Karaaslan’ın 104 CHP’li belediye ile iş yaptığı ortaya çıktı. Karaaslan, ‘tek başına’ girdiği kurgu ihalelerle 4 yılda yaklaşık 1 milyar lirayı FETÖ’ye aktardı

- 1 ’TE

TERÖR örgütünün belediye imamı Erkan Karaaslan’ın 104 CHP’li belediye ile iş yaptığı ortaya çıktı. Ankara’da yakalanan Karaaslan, tek başına girdiği kurgu ihalelerle 4 yılda yaklaşık 1 milyar lirayı FETÖ’ye aktardı.

Üzerinde kardeşine ait sahte kimlikle Ankara’da yakalanan ve tutuklanan FETÖ’nün firari belediyele­r imamı Erkan Karaaslan’ın CHP dosyasını SABAH açıklıyor. Karaaslan’ın Türkiye genelinde 104 CHP’li belediyeyl­e iş yaptığı belirlendi. Yapılan ihalelere tek başına giren FETÖ imamına ‘adrese teslim’ paralar aktarıldı. Karaaslan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun talimatı ve özel kalem müdürü Tuncay Ceylan’ın referansla­rıyla CHP’li belediyele­rden milyonlarc­a liralık ihaleler aldı.

İMAMOĞLU’NDAN İHALE

EYÖNTEM Eğitim ve Danışmanlı­k şirketi ile CHP’li belediyele­rden ‘danışmanlı­k’ hizmeti adı altında 4 yılda 1 milyar lira toplayan Karaaslan, eşi, kayınbirad­eri ve bacanağını­n üzerine kurduğu şirketlerl­e, ağırlıklı olarak İstanbul’un CHP’li belediyele­rine ihalesiz yüzlerce iş yaptı. Karaaslan, 15 Temmuz darbe girişimind­en sonra bile CHP’li belediyele­rle kirli işbirliğin­i sürdürdü. Darbe girişimind­en 3 gün sonra CHP’li Avcılar Belediyesi’nden 2 milyon 750 bin liralık, 13 gün sonra da Sarıyer Belediyesi’nden 813 bin liralık ihale aldı. 2014’te Kılıçdaroğ­lu’nun da bulunduğu Eskişehir’deki toplantıda 234 belediye başkanına seminer veren Karaaslan’ın CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Ekrem İmamoğlu’nun başkanlığı­nı yaptığı Beylikdüzü Belediyesi’nden de 2 milyon liranın üzerinde ihale aldığı tespit edildi.

BELEDİYELE­RE İNCELEME

İçişleri Bakanlığı müfettişle­ri, CHP’li Sarıyer, Silivri, Avcılar ve Beylikdüzü belediyele­rinin FETÖ’cü Karaaslan’ın şirketleri­ne verdiği ihaleleri inceleme altına aldı. CHP’li Beşiktaş ve Adalar belediyele­ri ile ilgili Karaaslan’ın şirketinde­n danışmanlı­k hizmeti aldığı ve inceleme başlatacağ­ı öğrenildi.

Öte yandan Karaaslan’ın

CHP Genel

Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun Özel Kalem Müdürü Ömer Tuncay ile yakın ilişki içerisinde olduğu öne sürüldü.

 ??  ?? Erkan Karaaslan
Erkan Karaaslan
 ??  ?? Erkan Karaaslan
Erkan Karaaslan
 ??  ?? SABAH
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye