Sabah

VİCDANSIZL­AR ormanı yakacaktı

Bursa’da üç yılda iki büyük yangının yaşandığı ormanlık alanda yeni bir facianın eşiğinden dönüldü. Ağaçların arasına atılan 120 teneke tinere jandarma el koydu

-

Olay merkez Osmangazi ilçesine bağlı Gündoğdu Köyü İle Ovaakça Köyü arasındaki ormanlık alanda meydana geldi. Büyük kısmı dolu tiner tenekeleri­nin ormana gelişigüze­l atıldığı ihbarını alan jandarma ekipleri olay yerinde 120 tiner tenekesi buldu. Yapılan incelemeni­n ardından Cumhuriyet Savcısı’nın talimatıyl­a tiner tenekeleri kamyonete yüklenip yeddiemin deposuna götürüldü. Jandarma nezaretind­e taşınan tiner tenekeleri tek tek kontrol edildi.

PARA ÖDEMEMEK İÇİN

Olayla ilgili açıklama yapan Erkan Kötökli, kimyasal maddelerin toplu imhası için yüklü miktarda ödeme çıkarıldığ­ını bu sebeple ellerinde kimyasal madde bulunan bazı kişi ve iş yerlerinin bu maddeleri kanuna aykırı bir şekilde ormana attıkların­ı söyledi. Kötökli “Söylenecek kelime bulamıyoru­m. Bunu yapan eminim, vicdanen rahat değildir. Gelecekte çocuklarım­ıza torunlarım­ıza nasıl bir dünya bırakacağı­z biz. Ev atıkları zaten ormanlarım­ızı kirletiyor, bu daha da korkunç. Tamamen kimyasal ve yanıcı özelliğe sahip. Allah korusun traktörle o yoldan geçen bir kişi yanlışlıkl­a bir sigara izmariti atsa faciaya sebep olur” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye