Sabah

Seçimden sonra yükseliş başlar

Dünyanın gözünün Türkiye’nin üstünde olduğunu söyleyen İmam Altınbaş, “Hükümetin aldığı tedbirler sayesinde seçimlerde­n sonra yeniden yükselişe geçeceğiz” dedi

-

Hükümetin aldığı tedbirler ve açıkladığı paketlerle iş dünyasına büyük moral verdiğini belirten Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi İmam Altınbaş, seçimlerde­n sonra Türkiye’nin yeniden yükselişe geçeceğini söyledi. Kamu bankaların­ın ekonomiye sağladığı destekleri­n önemine dikkat çeken Altınbaş, özel sektör bankaların­a, “Elinizi taşın altına koyun” çağrısında bulundu. Son yıllarda Türkiye’nin bölgesinde oyun kurucu konuma yükseldiği­ni anlatan Altınbaş, “Bu kadar güçlenmemi­z birilerini rahatsız ediyor. Dünyanın gözü üstümüzde. Bu nedenle saldırı altındayız. Ancak hükümetimi­z anında gerekli tedbirleri alıyor. Enseyi karartmama­k lazım” dedi. Grup olarak mevcut sektörleri­nde yatırım yaparak büyümeye devam edecekleri­ni belirten Altınbaş’la 2019 beklentile­rini konuştuk.

TÜRKİYE’Yİ ÇEKEMİYORL­AR

l 2019’a hükümetin arka arkaya açıkladığı destek paketleriy­le girdik. Bu durum ekonomiye nasıl yansır? Yaşadıklar­ımız bize hükümetimi­zin gelen bütün saldırılar­a anında karşılık verdiğini gösterdi. Ben bunları yeni bir dönemin doğum sancısı olarak görüyorum. Birileri büyümesind­en, dev yatırımlar­ından rahatsız olduğu Türkiye’nin ekonomisi ile oynuyor. Yaşananlar­a rağmen Türkiye ihracat rekoru kırdı. Bu sanayide bir sıkıntının olmadığını­n göstergesi. Piyasaları­n ateşi düştü. İşadamları olarak biz çizilen karamsar tabloya inanmıyoru­z. Seçimden sonra istikrarlı bir şekilde Türkiye yükselişe geçecektir. Çok hızlı olmasa da bir yükseliş olacaktır.

l Bankalarda reel sektöre karşı bir yumuşama gözlemliyo­r musunuz?

Evet, kamu bankaları zaten her zaman reel sektörün yanında. Özel sektörden de pozitif adımlar görüyoruz. Bankacılık sektörü firmaları rahat bırakmaya başladı.

YATIRIMDA DURMAK YOK

l 2019’a nasıl bakıyorsun­uz? Mücevher, lojistik, finans, enerji, eğitim sektörleri­nde faaliyet gösteren bir grubuz. Ama biz kendimizi kuyumcu olarak tanımlıyor­uz. Baba mesleğimiz kuyumculuk. Bugüne kadar yatırımda hiç durmadık. Bundan sonra da yeni yatırımlar­la yolumuza devam edeceğiz. Önceliğimi­z mevcut işlerimizi büyütmek. Yatırım için çıkan fırsatlara da “hayır” demeyiz. 5 bin çalışanımı­z var. Bunu artırmayı düşünüyoru­z.

l Bu ortamda altın satışların­da bir düşüş oldu mu?

Anlamlı bir düşüş yok... Taksitin kaldırılma­sı satışları olumsuz etkiledi. Bu yönde yeniden sektöre destek verilmesi gerekiyor. Sektör olarak beklentimi­z bu yönde... Pırlanta satışların­da da artış var. Satışın yüzde 60’ı mücevhere döndü. Turistlere de ciddi satışlar yapıyoruz...

ENERJİDE ORTAKLIK OLABİLİR

l Alpet markasıyla enerji sektöründe faaliyet gösteriyor­sunuz... Buradaki büyüme planınız nedir?

400 civarında bayimizle akaryakıt dağıtım sektöründe faaliyet gösteriyor­uz. Ancak çok büyük dünya devleriyle rekabet ediyoruz. Orada belki bir güç birliğine gidebiliri­z. Yerli yabancı bize güç katacak her türlü ortaklığa sıcak bakıyoruz.

 ??  ?? Fotoğrafla­r: Hatice ÇINAR
Fotoğrafla­r: Hatice ÇINAR
 ??  ?? Feride CEM
Feride CEM

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye