Sabah

Devlet Bahçeli iktidarda değil ama siyasette ağırlığı çok fazla

- Mehmet BARLAS mbarlas@sabah.com.tr facebook.com/mehmetbarl­as.sabah

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli düşünmüş olmasay dı, önümüzde sade 31 Mart Yerel seçimleri değil, 3 Kasımda da Cumhurbaşk­anı seçimi ile Genel Seçimler bulunacakt­ı. Bahçeli seçim leri erkene almayı önerince Erdoğan da bu görüşü doğru buldu 2018 yılı nın 24 Haziran’ında Cumhurbaşk­anı seçimi ve genel seçimler yapıldı. Böylece 2019’a sadece 31 Mart yerel seçimleri kaldı.

Seçim yorgunuyuz

Bir siyaset çinin toplumun nabzını tut masına örnek olarak Sayın Bahçeli’nin sözünü ettiğimiz girişimini hatırlamak bile yeterlidir... Gerçekten de seçim ve referandum yorgunu bir ülkeyiz. Bahçeli’nin önerisinin Erdoğan tara fından benimsenme­si ile 2019’da yapılacak iki seçimin 2018’de kalmış olmasına sadece teşekkür edilebilir. 2002 erken seçimleri

Ayrıca 3 Kasım 2002 erken seçimleri kararı da Bahçeli’nin kara rının sonucu değil miydi? Koalisyon hükümetini­n ikinci büyük ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 7 Temmuz 2002 günü, partisinin Bursa’nın Keles ilçesinde düzen lediği 11’inci Kocayayla Türkmen Kurultayı’nda yaptığı açıklamada 3 Kasım 2002 tarihinde erken seçim yapılmasın­ı istemişti.

Kitap fırlatma olayı

Hatırlarsa­nız Cumhurbaşk­anı Ahmet Necdet Sezer’in, Bülent Ecevit’e anayasa kitapçığı fırlatma sı ile patlayan 2001 ekonomik krizi ve arkasından da Mayıs 2002’de Ecevit’in artan sağlık sorunları koa lisyon için sonun başlangıcı­nı hazır lamaktaydı... Bahçeli’nin 7 Temmuz 2002’de erken seçim istemesi erte sinde, 16 Temmuz 2002’de koalis yon hükümetini oluşturan üç partinin genel başkanları arasında yapı lan zirve toplantısı­nda 3 Kasım’da erken seçim yapılması kararı alındı ve bu karar TBMM’de 31 Temmuz 2002’de onaylandı.

Bahçeli’yi örnek alsaydı

Halen devam eden AK Parti ikti darı ile 16 yıl önce bu erken seçim sonunda tanışmıştı­k. Bütün bu durumlarda­n çıkartılac­ak sonuç orta dadır. Bir siyasetçin­in ülkenin gidi şi üzerinde ağırlığı olması için ikti darda bulunması gerekmiyor. Bunu Bahçeli’nin 15 Temmuz darbe girişi mi ertesinde Cumhur İttifakı’na iliş kin kararlı tutumunda da görme dik mi? Kılıçdaroğ­lu da Bahçeli gibi sorumlu ve çözüm üreten bir siyaset çi olsaydı, fena mı olurdu?

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye