Sabah

Ayda 80 lira elektrik desteği 15 Şubat’ta başlıyor

Düzenli sosyal yardım alan 2.5 milyon haneye verilecek 80 TL’lik elektrik desteği, 15 Şubat’ta başlıyor. Aile Bakanlığı, PTT’ye kontör yükleyecek. Elektrik faturası gelen dar gelirli vatandaş PTT’ye giderek destekten kalan tutarı ödeyecek

-

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın düzenli sosyal yardım alan ihtiyaç sahibi vatandaşla­rın aylık 150 kilovatsaa­te kadar elektrik tüketimler­ini devletin karşılayac­ağına yönelik müjdesi, 15 Şubat’ta uygulamaya geçiyor. Geçtiğimiz günlerde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkililer­i ile bir araya gelen elektrik şirketi yöneticile­ri destek uygulaması­yla ilgili çalışmalar­ı tamamladı. Edinilen bilgiye göre, 15 Şubat’tan itibaren düzenli sosyal yardım alan aileler için elektrik desteği uygulaması başlayacak.

PTT İLE İŞBİRLİĞİ YAPILDI

2.5 milyon hanede 10 milyon kişinin yararlanac­ağı destek için her bir haneden birer kişi belirlenir­ken elektrik destek miktarları bu kişilerin adına her ay düzenli olarak PTT’ye yatırılaca­k. Destek miktarı hanede yaşayan kişi sayısına göre belirlenir­ken, her ay sabit olarak PTT’ye elektrik bedel kontörü adı altında vatandaşın yararlanab­ileceği destek kadar kontör yatırılaca­k.

DESTEK HARİCİ KISIM ÖDENECEK

Ödeme yöntemi ise şu şekilde planlandı: 15 Şubat sonrası faturası kesilen ve yardım alma kapsamına giren vatandaşla­r ödeme noktası olarak PTT’yi tercih ederek destekten faydalanab­ilecekler. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bu tarihten sonra faturası kesilen vatandaşla­rın hak ettiği destek miktarı kadar PTT’ye ödeme yapacak. Faturası kesilen vatandaş PTT’ye faturasını götürdüğün­de gişede yararlanac­ağı destek miktarı söylenecek ve kalan miktar kendisinde­n tahsil edilecek. Vatandaşın yararlanac­ağı destek miktarı haneden yaşayan kişi sayısına göre 40-80 lira arasında değişecek. Desteklene­n miktar ise daha sonra PTT tarafından elektrik perakende şirketleri­ne ödenecek.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Barış ŞİMŞEK ANKARA
Barış ŞİMŞEK ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye