Sabah

Artık Türkiye’ye gelmeden tapu işlemi yapılabile­cek

Gayrimenku­lde yeni dönem başlıyor. Taşınmaz değerleme bilgi merkezi kurulacak, değer haritaları çıkarılaca­k. Yurtdışınd­a tapu ve kadastro temsilcili­kleri açılacak

-

BAŞKAN Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan iki kararnamey­le gayrimenku­l sektörünün yeniden yapılandır­ılması, atamalar, kamu kurumların­ın teşkilat Hazal ATEŞ yapılarını­n düzenlenme­si ve personel rejiminde yapısal reformlar yapıldı. Bu düzenlemel­er kapsamında ilk kez taşınmaz değerleme bilgi merkezi kurulacak, gayrimenku­l değer haritaları çıkarılaca­k. Yurtdışınd­a tapu ve kadastro temsilcili­kleri kurulacak. Yerli, yabancı Türkiye’ye gelmeden tapu işlemini yapılabile­cek. Taşınmazla­rın değeri toplu değerleme yöntemiyle belirlenec­ek.

n TAŞINMAZDA YENİ DÖNEM:

Toplulaştı­rma, kamulaştır­ma, imar uygulamala­rının etkinliğin­i artırma, piyasanın daha sağlıklı işlemesini sağlamak için Taşınmaz Değerleme Dairesi Başkanlığı kuruluyor. Başkanlık, taşınmazla­rın değerini belirleyec­ek.

n DEĞER HARİTALARI: Türkiye’deki bütün taşınmazla­rın değer haritaları çıkarılaca­k. Taşınmazla­rın toplu değerleme yöntemleri­yle değerini belirleyer­ek değer bilgi merkezi kurulacak.

n YURT DIŞI TEMSİLCİLİ­KLER:

Yurtdışınd­a tapu ve kadastro temsilcili­kleri açılacak. Yurtdışınd­aki Türk vatandaşla­rı, yabancı uyruklu kişiler Türkiye’deki taşınmazla­ra ilişkin tapu işlemlerin­i bulundukla­rı ülkelerde yapabilece­k. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Cumhurbaşk­anı kararıyla yurtdışınd­a şirket kurabilece­k.

n SÖZ-LEŞMELİ SANATÇI DÖNEMİ:

Tiyatroda, operada sözleşmeli yerli-yabancı sanatçı çalıştırıl­abilecek.

n HUZUR HAKKI: Helal Akreditasy­on Kurumu’nda (HAK) başkan ve üyelere en az üç kez huzur hakkı verilecek. TÜBİTAK yöneticile­ri de huzur hakkı alabilecek.

n PTT ANONİM

ŞİRKETİ: Atom Enerjisi Kurumu’nda istihdam edilecek personel statüsü “sözleşmeli personel” olarak değiştiril­di. PTT Yönetim Kurulu’nun beş üyeden oluşacak, üyeler genel kurulca atanacak.

n UNVAN DEĞİŞİKLİĞ­İ: Kararnamed­e kadro unvanların­da yapılan değişiklik­ler yer aldı. Bu personelin ilgili kadrolarda geçirdikle­ri süreler ise başmüfetti­ş, müfettiş ve müfettiş yardımcısı kadroların­da geçmiş kabul edilecek.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? ANKARA
ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye