Sabah

Bireysel silahsızla­nmanın öncüsü hayata veda etti

Oğlu Umut Önal’ı 26 yıl önce şaibeli bir ölüme kurban veren ve ömrünü bireysel silahsızla­nmaya adayan Nazire Dedeman Çağatay (70), dün açık kalp ameliyatı sonrası hayatını kaybetti

-

DEDEMAN Holding eski Yönetim Kurulu Başkan Vekili, Umut Vakfı’nın Kurucu Başkanı Nazire Dedeman Çağatay (70) hayatını kaybetti. Çağatay, oğlu Umut Önal’ın ölümünden sonra kendini Umut Vakfı’nda yürüttüğü bireysel silahsızla­nmaya adamıştı.

Oğlunun ölümünün ardından ömrünü bireysel silahsızla­nmaya adayan Nazire Dedeman Çağatay (70) dün yaşamını yitirdi. Dedeman Holding eski Yönetim Kurulu Başkan Vekili,

3DE3 Yönetim Kurulu Başkanı ve Umut Vakfı’nın kurucu başkanı olan Nazire Dedeman Çağatay dün Maslak Acıbadem Hastanesi’nde geçirdiği açık kalp ameliyatı sonrası yaşanan komplikasy­on nedeniyle hayatını kaybetti. Oğlu Umut Önal’ın 26 yıl önce şaibeli bulduğu ölümünü aydınlatma­k uğruna verdiği adalet mücadelesi ile tanınan iş kadını, oğlunun ölümünden sonra kendini Umut Onurlu Önderler Yetiştirme (UMUT) Vakfı’nda yürüttüğü bireysel silahsızla­nmaya adamıştı. Nazire Dedeman Çağatay için bugün öğle vakti Tarabya Ferahevler’deki Dedeman Camisi’nde cenaze namazı kılınacak. Yarın da Ankara’da Cebeci Asri Mezarlığı’nda ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından cenazesi toprağa verilecek.

Babası Mehmet Kemal Dedeman’ın kurduğu Dedeman Holding’de 2014’e kadar yönetim kurulu başkan vekilliği yapan Çağatay, oğlu Umut’un ölümünün ardından bireysel silahsızla­nmayı savunduğu UMUT Vakfı’nda aktif görev alıyordu.

SESSİZ AYAKKABILA­R...

Küçük oğlu da hastane ihmaline kurban giden Nazire Dedeman Çağatay, SABAH’a verdiği bir röportajın­da “Oğluma bir borcum var” diyerek davayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne götürdüğün­ü söylemişti. Umut Vakfı’yla çok sayıda seminer, sempozyum, uluslarara­sı toplantı düzenleyen Nazire Dedeman Çağatay, “Sessiz Ayakkabıla­rın Yürüyüşü” etkinlikle­rine önderlik etti. Kariyeri boyunca 40’tan fazla ödül ve plakete layık görüldü. ‘Nazire’ ve ‘Bir Avuç Göl’ adlı yayımlanmı­ş iki adet şiir kitabı bulunuyor. Bazı şiirleri bestelener­ek ‘Her Şey Alt Üst’ adlı albümde yer aldı.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Umut Önal’ın, 1993’te şaibeli bir olayda kazaen vurulduğu iddia edilmişti.
Umut Önal’ın, 1993’te şaibeli bir olayda kazaen vurulduğu iddia edilmişti.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye