Sabah

74 FETÖ’CÜNÜN BAŞINA 67 MİLYON LİRA ÖDÜL

'Terörden Arananlar Listesi’ne, firari darbeci askerlerde­n 74’ü daha eklendi

-

FİRARİ FETÖ’cü hainlerin 12’si kırmızı, 1’i turuncu, 61’i de gri listede yer aldı. Böylece terörden aranan FETÖ’cü sayısı 342’ye çıktı. 4 milyon lira ödüllü kırmızı listedeki isimlerin başında eski tuğgeneral­ler Ali Kalyoncu, Mehmet Nail Yiğit geliyor.

ETÖ’nün darbe girişimind­en sonra firar eden ve aralarında generaller­in de bulunduğu 490 eski askerden 74’ü daha İçişleri Bakanlığı’nın “terörden arananlar listesine” eklendi. Başlarına toplam 66 milyon 900 bin lira ödül konulan darbeciler­den 12’si kırmızı, 1’i turuncu, 61’i ise gri kategoride arananlar listesine girdi. Kırmızı kategoride eski tuğgeneral­ler Ali Kalyoncu, Mehmet Nail Yiğit ile İstanbul’daki darbe faaliyetle­rini yürüten eski Albay Ahmet Zeki Gerehan ve Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’a suikast için görevlendi­rilen timde bulunan eski Yüzbaşı Burkay Karatepe yer aldı. Helikopter­leYunanist­an’a kaçan eski binbaşılar Gençay Böyük, Ahmet Güzel, eski yüzbaşılar Abdullah Yetik, Feridun Çoban, Süleyman Özkaynakçı, Uğur Uçan, eski astsubayla­r Bilal Kurugül ve Mesut Fırat da kırmızı kategoride başına 4 milyon lira ödül konulan firari darbeciler­den oldu. Turuncu kategoride arananlar listesine giren firari İsmail Sarı’nın başına ise 600 bin lira ödül konuldu. Gri listede ise 61 darbeci var. Terörden arananlar listesinin güncelleme­siyle gri kategoride başına 300 bin lira ödül konulanlar arasında 61 firari darbeci de yer aldı. Bunların arasında darbe girişimind­en önce GATA’da görevli eski tuğgeneral Mehmet Zeki

Kıralp ismi dikkati çekiyor. Gri listedeki

en yüksek rütbeli darbeci olan

Kıralp’e generallik rütbesini, örgüt elebaşı Fetullah Gülen’in taktığı tanık ifadelerin­e yansımıştı. Darbe girişimind­e aktif rol oynadığı tespit edilen eski Milli Savunma Bakanlığı Özel Kalem Müdürü kurmay albay Tevfik Gök’e de gri kategoride yer verildi. Kara Harp Okulu Komutanlığ­ındaki darbe faaliyetle­rini yürüten eski albay İlhami Polat, Kara Kuvvetleri Komutanlığ­ı Özel Kalem Müdürü eski albay Nuh Altınsoy, olay tarihinde Genelkurma­y Başkanlığı emir astsubayla­rı Serhat Pasha ile Şener Doğrugören ile 15 Temmuz akşamı a haber televizyon kanalının işgal edilmesi talimatını veren eski yüzbaşı İsmail Menderes Sema da başına 300 bin lira ödül konulan firari darbeciler arasında yerini aldı.

 ??  ?? Ali Kalyoncu Mehmet Nail Yiğit Ahmet Güzel Gençay Böyük
Ali Kalyoncu Mehmet Nail Yiğit Ahmet Güzel Gençay Böyük
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye