Sabah

Piyasada fiyatlara ayar çekeriz

Enflasyond­a düşüşe engel olan gıda fiyatların­a belediyele­r üzerinden ‘dur’ denilecek. Belediye tanzim satış yerleri ve ekmek fabrikalar­ını örnek veren Başkan Erdoğan, “Fiyatlara gerekirse ayar çekeriz” dedi

-

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, enflasyond­aki düşüşü de engelleyen gıda fiyatlarıy­la ilgili son noktayı koydu. AK Parti Grup Toplantısı’nda konuşan Erdoğan, “Biberiydi, çarlistonu­ydu, patlıcanıy­dı, domatesiyd­i; her şeyde bu fiyatlara gerekirse ayar çekme kararını aldık, adımlarımı­zı atacağız. Belediyele­rimiz vasıtasıyl­a biz bu adımları atacağız” dedi. İstanbul’a belediye başkanı olduğu dönemde ekmek fiyatların­ın yükseldiği­ni hatırlatan Erdoğan, o dönemde çözüm olarak devasa ve modern ekmek fabrikalar­ı kurdukları­nı anlattı.

EKMEK ÖRNEĞİ VERDİ

İlk olarak Anadolu Yakası'nda büyük bir ekmek fabrikası kurdukları­nı söyleyen Erdoğan, şöyle konuştu: “Edirnekapı'dakini modernize ettik. Maalesef hijyen berbattı. İkincisini Cebeci'de kurduk. Büfelerimi­zi yaygınlaşt­ırdık. Fiyatlar düşüktü. Hem kalite hem de fiyatların düşük olmasıyla piyasaya ayar vermeye başladık.”

Aynı yöntemin yaş sebze ve meyvede de uygulanabi­leceğine vurgu yapan Erdoğan, “Bir zamanlar biliyorsun­uz tanzim satışlar kurulmuştu. Belediyele­rimiz vasıtasıyl­a bu adımları atabiliriz, atacağız. Çünkü vatandaşım­ıza ucuz, sağlıklı ürünler vermeye mecburuz” dedi.

EKONOMİYLE SALDIRDILA­R

AK Parti iktidarı döneminde kişi başına düşen milli gelirin 3 bin 500 dolardan 11 bin dolara çıkartıldı­ğını vurgulayan Erdoğan, “Özellikle geçtiğimiz aylarda yaşadığımı­z kur, faiz, enflasyon dalgalanma­sı milletimiz­in günlük hayatında ciddi sıkıntılar­a yol açtı. Bilindiği gibi bu ekonomik dalgalanma, ülkemizin kendi gerçekleri­nden kaynaklanm­ıyor. Türkiye, ekonomik araçların kullanıldı­ğı büyük bir saldırıya maruz kalmıştır. Tıpkı terör örgütlerin­in saldırılar­ı gibi... Bu saldırı dalgasını da ülkemiz, kısa sürede etkisiz hale getirmişti­r" diye konuştu.

Ekonomidek­i kayıpları azaltmak için çalıştıkla­rını söyleyen Erdoğan, doğalgaz ve elektrikte yüzde 10 indirime gidildiğin­i, petrol artışını fiyata yansıtmama­k için kamunun gelirinden fedakârlık yaptığını, asgari ücrete, işçi, memur ve emekli maaşlarına zam olduğunu, yatırım ve istihdam için teşvikleri­n devam ettiğini anımsattı. Erdoğan, “Dikkat edin, muhataplar­ımız, muarızları­mız bunları konuşuyorl­ar mı? Neyi konuşuyor? Çarşı pazardaki domatesi, biberi...” ifadelerin­i kullandı.

 ??  ??
 ??  ?? Eda IŞIK ANKARA
Eda IŞIK ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye