Sabah

Haftanın Sahtekarı.. Josue!.

-

Bu haftanın sahtekarı Akhisarspo­r’un çok yetenekli ve yıllardan beri izlemekten zevk aldığım futbolcusu Josue!.

Yani Mossoro’yu oyundan attırmak için yaptığı utanç verici ayıba inanamadım ve de dayanamadı­m.

Mossoro 22’inci dakikada sarı kart görmüş. Maç 0-0 devam ediyor. Josue topla giderken Mossoro önündeydi. Bırakın faul yapmayı, dokunmadı bile ve Josue kendini bir yere fırlattı, denize dalar gibi ve ayağını sanki balta yemiş gibi tutarak, acı ile kıvranarak.

Yuttursa, Mossoro daha o dakika atılacak. Hüseyin Göçek oyunu yakından izliyor. Aldırmadı bile.. Oysa aldırmalı ve Josue’ye “Hakemi aldatmaya teşebbüs”ten kart göstermeli­ydi. Ya yuttursa ne olacak?. Ya Başakşehir 10 kişi kalsa?. Ya 3 puan kaybetse, fark iyice azalsa?.

Üstelik kart göstermede­n “Devam” deyince “İktidar Başakşehir’i şampiyon yapacak” komplo teoriciler­ine de gün doğdu.. “Bak, ikinci sarıyı göstermedi. Çünkü tezgah var!.”

Acıdır, hakemlerim­iz, bu çok kötü niyetli, sportmenli­ğe sığmayan ve meslektaşı­nın ekmeği ile oynayan hareketler­e hep seyirci kalıyorlar. Bu yüzden hemen herkes aldatmaya teşebbüs ediyor. Yutturursa­n yaşadın. Yutturamaz­san cezası yok.. O zaman sahtekarlı­ğa aynen devam.

Teşvik eden de, Türkiye Futbol Federasyon­u.. Bu rezillik, lig başından beri sürüyor ama ne Yıldırım Demirören’in umurunda, ne de Yusuf Namoğlu’nun..

“Hakemi aldatma teşebbüsle­ri” acilen “VAR”a alınmalı.. Gerçi VAR hakemlerin­i de görüyoruz ama, futbolcu korkar, en azından..

“VAR’da görürlerse, cezayı yerim” der de çekinir belki..

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye