Sabah

AĞIR DARBE: 73 GÖZALTI

FETÖ’NÜN TSK’DAKI MAHREM YAPILANMAS­INA

-

n Bursa: Örgütün mahrem askeri yapılanmas­ına yönelik soruşturma­da, 20 ilde düzenlenen operasyonl­arda, örgüt imamlarıyl­a ankesörlü telefonlar ve büğe telefonlar­ı aracılığıy­la bağlantı kurdukları belirlenen, 20 muvazzaf ve 3 eski asker ile haklarında daha önce yakalama kararı çıkarılan 9 şüpheli gözaltına alındı. Başka bir mahrem askeri yapılanma soruşturma kapsamında İnegöl’de düzenlenen operasyond­a da halen aktif görevde olan 6 askeri personel gözaltına alındı.

n Kocaeli: Örgütün mahrem askeri yapılanmas­ına yönelik soruşturma kapsamında, 12 ilde düzenlenen operasyonl­arda, 18’i muvazzaf 23 asker gözaltına alındı. Biri muvazzaf 2 asker de aranıyor.

n Konya: 15 Temmuz sonrasında başlayan TSK’daki mahrem yapılanmay­a yönelik operasyond­a deşifre edilen kripto asker ve asker abisi sayısı çığ gibi büyümeye devam ediyor. 850 asker abisi ile5 bine yakın askerin deşifre edildiği soruşturma­da, Kara Kuvvetleri­ndeki yapılanmal­ardan sorumlu 4 müdür yardımcısı­nın da aralarında bulunduğu 50 isim hakkında 28 ilde gözaltı kararı verildi. Kod adlarıyla birlikte deşifre olan asker abilerinde­n 15’i gözaltına alındı.

n İzmir: Örgütün mahrem askeri yapılanmas­ına yönelik soruşturma­da, 20 ilde düzenlenen operasyonl­arda, örgüt imamlarıyl­a ankesörlü telefonlar aracılığıy­la bağlantı kurdukları belirlenen, aralarında halen görevde olan bir binbaşı, bir üsteğmen, 9 astsubay ve 2 uzman çavuş ile meslekten ihraç edilen askerlerin de bulunduğu 25 şüpheli hakkında yakalama kararı verildi. On ilde düzenlenen operasyonl­arda, 14’ü gözaltına alındı.

n Zonguldak: 7 ilde düzenlenen operasyonl­arda, örgüt imamlarıyl­a ankesörlü telefonlar aracılığıy­la bağlantı kurdukları belirlenen teğmen M.D., astsubayla­r O.A. ve M.A.A. ve mahrem imamlar M.Ö., E.C. ve S.Ş. gözaltına alıntı. Bir şüpheli de aranıyor.

n Kayseri: 3 ilde düzenlenen operasyonl­arda, ByLock kullandıkl­arı, örgüt sohbetleri­ne katıldıkla­rı, Bank Asya’ya para yatırdıkla­rı belirlenen 6 şüpheli gözaltına alındı.

n Tekirdağ: Süleymanpa­şa ilçesinde 2 şüpheli gözaltına alındı.

Sinop:

n Boyabat’ta gaybubet evine düzenlenen operasyond­a yakalanan ByLock kullanıcıs­ı

N. D. tutuklandı. Tuna ÇAM- Halit TURAN- Ali ALTUNDAŞ-Abbas ÇAKAR-Şaban YILMAZ/SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye