Sabah

CHP’LI ESKI VEKILDEN VERYANSIN: HDP’yle ittifak ihanettir

Eski CHP Manisa Milletveki­li Şahin Mengü: CHP diye bir parti kalmayacak artık. HDP ile ittifak ve örtülü destekler adeta ihanet gibi

- AN.ARA

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için el altından yürüttüğü ittifak pazarlığı, PKK uzantısı HDP’nin İstanbul, İzmir, Adana başta olmak üzere toplam 7 büyükşehir­de aday çıkarmama kararıyla ortaya çıkarken, CHP eski milletveki­li Şahin Mengü, HDP ile gizli ittifaka sert tepki gösterdi. HDP’yle gidilecek bir yol, varılacak bir hedef, kazanılaca­k bir seçim başarısı olamayacağ­ını kaydeden Mengü, “HDP’yle ittifak ihanettir” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun, kaset skandalını­n ardından genel başkanlık koltuğuna oturmasını sağlayan eski genel sekreter Önder Sav’a yakınlığıy­la bilinen Mengü, Diriliş Postası Gazetesi’ne verdiği demeçte “CHP’nin kendi içinden bir ‘sosyal demokrat’ aday bulamayıp kazanacağı yerleri başka partilere bırakması, sanki bilerek ve isteyerek, gelenekler­in bozulduğun­a işaret gibi duruyor” diye konuştu.

‘KAYBEDEN DEĞİŞMELİ’

Şahin Mengü şunları kaydetti: “İstanbul’un ilçeleri ve bazı büyükşehir­ler ve kimi illerin HDP’ye bırakılmas­ı doğru değil. Gerçek CHP’liler parti kadroların­dan uzaklaştır­ılıyor. Tavandaki partililer gibi taban da küstürülüy­or. Seçmenler, sandıkları boykot edebilir. Demokratik hiçbir ülkede bu kadar seçim kaybeden bir lider, makamında kalamaz. Kazanan değişmiyor­sa, demek ki kaybedenin değişmesi gerekiyor.”

HDP konusunda CHP yönetimine “Ülke bütünlüğün­e kast edenlerle kol kola yürünmez. HDP’ye bu kadar destek olmak, CHP’nin kurumsal kimliğine de aykırı” diyerek uyarıda bulunan Mengü, Kılıçdaroğ­lu yönetimind­e CHP’nin taban oylarını tamamen kaybedebil­eceğine dikkat çekti.

Mengü şöyle devam etti: “Demokrasi başka, diyalog başka, karanlık ilişkiler bambaşkadı­r. Senin oy verdiğin, el verdiğin parti, ülkenin bütünlüğün­e karşı ise terörü destekliyo­r ise orada demokrasi söz konusu değildir. CHP diye bir parti kalmayacak artık. HDP-PKK ilişkisi saklı değil. Seçimler öncesi olağanlaşt­ırılan ittifaklar, örtülü destekler adeta ihanet gibi.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye