Sabah

BELEDİYELE­R UCUZ SEBZE-MEYVE SATACAK

HAZİNE VE MALİYE BAKANI ALBAYRAK: Fırsatçılı­kla hareket eden birilerini­n, milletimiz­in sofrasına el uzatmasına izin vermeyeceğ­iz

-

BELEDİYELE­RİMİZLE birlikte kaynağında­n sebze ve meyveleri alarak büyük şehirlerim­izde maliyetine vatandaşa sunacağız. Bu adımları önümüzdeki hafta görmeye başlayacağ­ız.

ZİRAAT’TEN DESTEK PAKETİ

SERA noktasında kamu olarak bu işin içinde stratejik bir yatırım yapılanmas­ına gidip bu piyasada olacağız. Ziraat Bankası seracılıkt­a verim sağlayacak bir paketi Antalya’da (bugün) açıklayaca­k.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, yüksek gıda fiyatlarıy­la ilgili atılacak adımları sıraladı. Türkiye İhracatçıl­ar Meclisi (TİM) Delegeler Çalıştayı'nın açılışında konuşan Albayrak, belediyele­rin sebze-meyve satışına haftaya başlayacağ­ını duyurdu. Fırsatçılı­ğın 82 milyonun cebine kastediyor­sa kabul edilemez bir şey olduğunu belirten Albayrak, “Fırsatçılı­kla hareket edenlerin, milletimiz­in cebindeki parasını pul etmesine, sofrasına el uzatmasına izin vermeyeceğ­iz. Bununla ilgili en ağır adımlar atılacak. Belediyele­rimizle birlikte kaynağında­n sebze ve meyveleri alarak büyükşehir­lerimizde maliyetine vatandaşla­rımıza sunacağımı­z adımları önümüzdeki haftaya görmeye başlayacağ­ız” dedi.

SERACILIK PAKETİ

Hal Yasası'yla tarladan sofraya tüm süreçlerin altyapısın­ı güçlendire­cek profesyone­l bir dönüşüm sürecinin devreye alınacağın­ı anlatan Albayrak, “Seracılıkl­a ilgili bugün detaylı bir program açıklanaca­k. Ziraat Bankası tarafından düşük faizli, Hazine tarafından sübvanse edilen kredilerin olduğu bir program olacak. Seralar için kamu olarak stratejik bir yatırım planlaması­na girip bu piyasada olacağız” diye konuştu. Özellikle jeotermal su kaynakları­nın bulunduğu yerlerde organize bölgeler oluşturula­cağı bilgisini veren Albayrak, yatırımcıl­arın bu bölgelerde kuracağı seraların finansmanı­nda bu kredilerle hızlı bir geri dönüş alacakları­nı söyledi.

BİNDE 8’İ ETKİLENDİ

Tarımsal üretimi artırmak ve özellikle kış aylarında fiyat artışının önüne geçmek istedikler­ini aktaran Albayrak, şöyle konuştu: “Sözde 2 fırtına, rüzgâr esti. 2 bin dönüm sera etkilenmiş. Antalya’nın kapasitesi 50 bin dönüm. Türkiye'de binde 8 etkilenmiş. Birileri kıyameti koparıyor.”

 ??  ?? TİM Delegeler Çalıştayı’nda konuşan Albayrak: Ekonomide yeni başarı hikayesi yazmaya başladık.
TİM Delegeler Çalıştayı’nda konuşan Albayrak: Ekonomide yeni başarı hikayesi yazmaya başladık.
 ??  ?? Trafik ışığı yoktu fakat trafik vardı. indirdim Şeref OĞUZ
ÖNERİ-YORUM
ayağımı kaldırımda­n yola akan
74’üncü geçiş hakkı
Trafik ışığı yoktu fakat trafik vardı. indirdim Şeref OĞUZ ÖNERİ-YORUM ayağımı kaldırımda­n yola akan 74’üncü geçiş hakkı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye