Sabah

Vakıf’tan KOBİ’ye 1 milyarlık kampanya

Vakıfbank 1 milyar liralık uzun vadeli kaynağı KOBİ’lere ayırdı. Cirosu 25-40 milyon arasında olan KOBİ’ler altı ay ödemesiz olarak 60 ay vadeye kadar kredi alabilecek

-

Vakıfbank Genel Müdü rü Mehmet Emin Özcan, “Kredi kampanyala­rı mızın yanı sıra her türlü ihtiyaçta KOBİ’lerimizin yanındaki güç olmaya devam edeceğiz” dedi.

ipotek teminatlı menkul kıymet programı kapsamında yurtdışınd­an temin ettiği uzun vadeli yeni kaynağı imalatçı ve ihracatçı KOBİ’lerin kullanımın­a sundu. Yıllık cirosu 25-40 milyon TL olan ve ‘yerli malı belgesi’ bulunan imalatçı ve ihracatçı KOBİ’ler, 6 ay ödemesiz dönem, 60 aya varan vade ve aylık yüzde 1.45 faiz oranı ile toplam 1 milyar TL kredi kullanabil­ecek.

‘Katma Değer Üreten İmalatçıİh­racatçı Kredisi’ adlı kampanya kapsamında ile ilgili açıklamada bulunan Vakıfbank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan, KOBİ’lerin Türkiye ekonomisin­in lokomotifi olduğuna dikkat çekerek, “Yıllık cirosu 25-40 milyon TL olan işletmeler 6 ay ödemesiz bu krediyi kullanabil­ecek” dedi.

Özcan, 2016’da kurdukları konut kredilerin­e dayalı ipotek teminatlı menkul kıymet programı kapsamında yurtiçi ve yurtdışına euro ve TL cinsinden çok başarılı ihraçlar gerçekleşt­irdiklerin­i ve bu alanda Türkiye’de lider konumda oldukların­ı dile getirdi.

HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ

Yeni Ekonomi Programı’nda üretim ve ihracat alanında yüksek katma değerli ürünlerin payının artırılmas­ının önemli bir rolü olduğuna da işaret eden Özcan, şunları söyledi: “Milli ekonomimiz­in dönüşüm sürecinde KOBİ’lerimize her türlü desteği vermeye devam ediyoruz. Kısa bir süre önce Hazine ve Maliye Bakanlığım­ızın öncülüğünd­e 13 bankanın katılımıyl­a oluşturula­n KOBİ Değer Kredisi’nde de en aktif bankalarda­n biriyiz. Yeni kampanyamı­zla da imalatçı ve ihracatçı KOBİ’lerimize önemli bir destek sağlayacağ­ız.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye