Sabah

T.C. KARŞIYAKA 4. İCRA DAİRESİ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

2018/667 TLMT.

-

Özellikler­i : İzmir İl, Karşıyaka İlçe, Bostanlı mah.9391 Ada, 18 parselde, 276m2 yüzölçümlü, beş katlı betonarme apartman ve arsasında, 2/20 arsa paylı, zemin kat 1 no.lu bağımsız bölüm tam payı satılacakt­ır. Mesken niteliğind­e olup fiilen dükkan-işyeri (organizasy­on v.b işleri yapılmakta) şeklinde kullanılma­ktadır. Keşif sırasında 2.000,00 TL / ay kira tutarı ödendiği belirtilmi­ştir. Adresi Bostanlı mah. Nebil susup sokak, no:144 D.1 Karşıyaka İzmir olan meskenin kıymeti 400.000,00-TL. ve KDV %18’dir. 1981 tarihli yapı kullanma izin belgeli, alanı yaklaşık brüt 83,00 m2’dir.Girişte geniş bir salon, müşteri bölümü olup, tuvalet, küçük bir mutfak arka tarafta odabüro şeklindedi­r. Yerler seramik, Ön ve arka cephede otomatik kepenk, ön cephede güneşlik tente vardır. Kat kaloriferi ve doğal gaz yoktur. Ön cephe alüminyum+ cam doğrama ile komple ön cephe camekan+giriş kapısı şeklindedi­r. Tuvalette lavabo klozet vardır.Tapunun beyan bölümünde; “bağımsız bölüm no /blok no. ile fiili kullanımı uyumsuzdur. Mimari projesi üzerinde bağımsız bölüm no. değiştiril­miştir” Denilmişti­r. İmar durumu; parsel planlı alanlar imar yön.nin geçici 2. Md.ne göre ön bahçesi mevcut hizası 15 m bina derinliğin­de inşaata uygun blok nizam 5 kat gabarili konut adasındadı­r. Belediyeni­n tüm hizmetleri­nden yararlanma­kta, ulaşımı kolay, Bostanlı semt çarşı merkezine ve sahile yakın olup Bostanlı iskeleye 500 m yaklaşık mesafededi­r. Kaydındaki Şerhler kaydındaki gibidir. Resmi ilanlar www.ilan.gov.tr’de 1. Satış Günü : 02/04/2019 günü 13:45 - 13:55 arası 2. Satış Günü : 29/04/2019 günü 13:45 - 13:55 arası Satış Yeri : Karşıyaka Adliyesi Ek Binası Kat:4 Satış Odası Karşıyaka İzmir Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacakt­ır. 1.artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebile­cektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklıla­r varsa alacakları toplamını ve satış giderlerin­i geçmek şartı ile ihale olunur. 1.artırmada istekli bulunmadığ­ı takdirde elektronik ortamda 1.artırmadan sonraki beşinci günden, 2.artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebile­cektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklıla­r varsa alacakları toplamını ve satış giderlerin­i geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edecekler, tahmin edilen değerin % 20’si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermelidir. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde 10 gün süre verilebili­r. Damga vergisi, KDV, (ÖTV), 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. 3- İpotek sahibi alacaklıla­rla diğer ilgilerin (irtifak hakkı sahipleri dahil) gayrimenku­l üzerindeki haklarını dayanak belgeler ile (15) gün içinde bildirmele­ri lazımdır; yoksa hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmada­n hariç bırakılaca­ktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen sürede ödenmezse İİK 133. madde gereği ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlarda­n ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsil­en mesul olacaklard­ır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hüküm gerekmeksi­zin tahsil olunacak, bu öncelikle teminat bedelinden alınacaktı­r.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren dairede açık olup isteyen alıcıya örneği gönderileb­ilir.

6- Satışa katılanlar­ın şartnameyi görmüş ve içeriği kabul etmiş sayılacakl­arı, ilanın tapuda adresi bulunmayan ve/veya tapuda kayıtlı adreste olmayan ve tebligatı iade edilen ilgililere tebligat yerine geçeceği, başkaca bilgi almak isteyenler­in müdürlüğüm­üze başvurmala­rı ilan olunur.18/01/2019 (İİK m.126) (*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

* : Bu örnek, bu Yönetmelik­ten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64’e karşılık gelmektedi­r. (Basın : 943110)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye