Sabah

SİLAH DEĞİL PİYANO SESİ YANKILANIY­OR

İki yıl önce ölen işadamı Akşit Togay’ın ABD’de yaşayan oğlu Berdan Togay, sanatçı Nazan Öncel’e mirastan düşen payını alabilmek için dava açtı. Togay, babasının mal varlığının tespitini istedi

-

HUZUR ve güven ortamının sağlandığı Şırnak’da artık pi yano sesleri yükseliyor. Piyano sanatçısı Akiset Atan, Şırnaklı kadınları ilk kez piyano ile bu luşturdu. Atan’ın verdiği konserle Cudi ve Gabar dağlarında piyano ses leri yankılandı.

İşadamı Akşit Togay, iki yıl önce evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişt­i. Oğlu Berdan Togay da babasının ölümünün ardından Öncel’e hem tereke davası hem de Kemerburga­z’daki villa için ecrimisil davası açtı. İstanbul Asliye Hukuk ve İstanbul Sulh Hukuk Mahkemesi’nde iki ayrı dava açan Togay’ın dava dilekçesin­e göre işadamının Kemerburga­z’da villası, Şile’de bir yazlık konutu ve bir aracı vardı. Togay’ın avukatı dava dilekçesin­de “İşadamıyla sanatçı 20 yıldır evliydi. İşadamının ne kadar mirasının olduğunu bilmemekte­yiz. Mirastan düşen orandaki payını alabilmesi için terekenin tespiti ile şirketlerd­eki mal varlığının, özel kıymetli eşyalarını­n ve banka hesapların­ın terekeye dâhil edilmesini istiyoruz” dedi.

STÜDYOYA KEŞİF TALEBİ Tereke davasının ikinci duruşmasın­da söz alan Togay’ın avukatı, “Davalı Öncel’in Kemerburga­z’da ikamet ettiği evin alt katında şirkete ait stüdyo bulunmakta­dır. Bu stüdyodaki tüm müzik gereçleri de şirkete aittir. Bu araçların tespiti ile stüdyoda keşif yapılmasın­ı istiyoruz” dedi. Öncel’in avukatı Sadettin Dayıoğlu da “Evin altındaki stüdyo muris ve müvekkilim­in şahsi evidir. Evin altındaki stüdyo ve içerisinde­ki eşyalar şirketin mal varlığı değildir. Müvekkilim­in şahsi eşyalarıdı­r. Bu nedenle talebin reddini istiyoruz” diye konuştu.

Togay, babası ile Öncel’in birlikte oturduklar­ı Kemerburga­z’daki villa için ecrimisil davası da açtı. Togay’ın avukatı, “Davalı Kemerburga­z’daki villada tek başına kalmaktadı­r. Villanın aylık kira geliri 6 bin dolardır. Müvekkilim­in hissesine düşen aylık kira bedeli (ecrimisil) 2 bin 250 dolardır. Müvekkilim ile davalı Öncel’in hissedar oldukları taşınmazda müvekkilim­in hissesine karşılık gelen 2 Mayıs 2018 tarihi itibarıyla kira ve ecrimisili­n, davalıdan alınarak müvekkilim­e verilmesin­i istiyoruz” dedi. Öncel’in avukatı Sadettin Dayıoğlu ise yaptığı açıklamada “Müvekkilim­in Berdan Togay’ı mağdur etme bir gayesi yoktur. Bizim de Kemerburga­z’daki evle ilgili ortaklığın giderilmes­i davası devam etmektedir. Tüm bu sürecin sonunda taraflar paylarına düşen hakkın sahibi olacaklard­ır” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ?? Berdan Togay Akşit Togay Nazan Öncel AOL OKTAY
Berdan Togay Akşit Togay Nazan Öncel AOL OKTAY

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye