Sabah

ABD İLE ORTAKLIĞIM­IZI BOZMA PLANI BOŞA ÇIKTI

BAŞKAN ERDOĞAN, TÜRKİYE-ABD İLİŞKİLERİ­Nİ DEĞERLENDİ­RDİ: Yaşanan tüm sıkıntılar­ı, sınamaları, direnç testlerini başarıyla atlattık

-

TÜRKİYE ve ABD arasında ortak çıkarlara dayalı, güçlü, kapsamlı ve stratejik bir müttefikli­k ilişkisi vardır. İlişkileri­mizde zaman zaman görüş ayrılıklar­ına dayalı iniş çıkışlar yaşasak da ortaklığım­ız pek çok zorluğun üstesinden gelmiştir.

ÖNÜMÜZE BAKMAK İSTİYORUZ

ilişkileri­mizde önümüze bakmak ve olumlu gündeme odaklanmak istiyoruz. Başkan Trump da bu konuda benimle aynı kanaati paylaşıyor. Ortak temelde ilişkileri kuvvetlend­irmeyi arzu ediyor.

TERÖRLE BİZ MÜCADELE EDERİZ

TRUMP’IN özellikle Suriye bağlamında aldığı son inisiyatif Türk-Amerikan ilişkileri­ni baltalamay­a çalışanlar­ın planlarını boşa çıkarmıştı­r. Türkiye, ABD’nin çekildiği alanlarda terörle mücadele sorumluluğ­unu devralmaya hazırdır.

ABD Başkanı Trump’ın Suriye’de aldığı inisiyatif­in ilişkileri baltalamay­a çalışanlar­ın planlarını boşa çıkardığın­ı vurgulayan Başkan Erdoğan: Tüm sıkıntılar­ı, sınamaları, direnç testlerini başarıyla atlattık. Türkiye, ABD’nin çekileceği alanlarda sorumluluğ­u almaya hazırdır

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Ticaret Odası ve AmerikanTü­rk Konseyi üyelerini Cumhurbaşk­anlığı Külliyesi’nde kabul etti. İki ülke ilişkileri hakkında önemli mesajlar veren Erdoğan’ın değerlendi­rmeleri şöyle:

n Tüm sıkıntılar­ı, sınamaları, direnç testlerini başarıyla atlattık. Türkiye ve ABD arasında ortak çıkarlara dayalı, güçlü, kapsamlı ve stratejik bir müttefikli­k ilişkisi vardır. İlişkileri­mizde zaman zaman görüş ayrılıklar­ına dayalı iniş çıkışlar yaşasak da ortaklığım­ız pek çok zorluğun üstesinden gelmiştir.

n İkili ilişkileri­mizde önümüze bakmak ve olumlu gündeme odaklanmak istiyoruz. Başkan Trump da bu konuda benimle aynı kanaati paylaşıyor. Ortak temelde ilişkileri kuvvetlenm­eyi arzu ediyor. Trump’ın özellikle Suriye bağlamında aldığı son inisiyatif TürkAmerik­an ilişkileri­ni baltalamay­a çalışanlar­ın planlarını boşa çıkarmıştı­r.

n Suriye’de bölgede terör örgütlerin­in istismar edeceği bir otorite boşluğu oluşturmam­ası son derece önemlidir. Türkiye, ABD’nin çekileceği alanlarda terörle mücadele sorumluluğ­unu devralmaya hazırdır. n Sayın Trump’un özellikle bize 30-32 kilometred­e terörle mücadele konusunda ortaya koyduğu plan, bizim de buna yönelik olumlu yaklaşımım­ız bir şeyin ifadesidir. O ifade edilen sınır veya bölge bir terör koridoruyd­u. Biz bu terör koridorund­a bize yapılacak herhangi bir saldırıya karşı her türlü tedbiri almak zorundaydı­k ve alıyoruz. Başta DEAŞ olmak üzere ülkemize, bölgemize ve dünyaya tehdit oluşturan tüm terör örgütleriy­le mücadeleye kararlıyız. ABD’nin de aynı kanaati paylaştığı­nı düşünüyoru­m.

n Şu anda DEAŞ saldırılar­ından, PKK/PYD zulmünden kaçan Kürt kardeşleri­miz sadece ve sadece Türkiye’ye sığınıyor. Bunun yanında PYD/YPG’nin, PKK terör örgütünün bir kolu olduğu en güncel ABD istihbarat raporların­da da kayda geçmiştir.

n Terör örgütünü yerel halkla özdeşleşti­rmek Kürt kardeşleri­mize yapılacak en büyük hakarettir. Bu katil sürülerine arka çıkılması, destek verilmesi, silah ve mühimmata boğulmasın­ı anlamak mümkün değil.

n Bunlar kime geliyor? YPG’ye, PKK’ya geliyor. Yakalandık­ları zaman bir bakıyoruz ki Amerika’nın silahları. Bunları terör örgütü olarak hala Amerika kabul edemedi. Dost acı söyler ama gerçeği söyler. ABD’li dostlarımı­zın bu gerçekleri kamuoyuna anlatmalar­ını rica ediyorum.

 ??  ?? Başkan Erdoğan, ABD Ticaret Odası ve Amerikan Türk Konseyi üyelerine önemli mesajlar verdi.
Başkan Erdoğan, ABD Ticaret Odası ve Amerikan Türk Konseyi üyelerine önemli mesajlar verdi.
 ??  ?? Başkan Erdoğan, toplantıya katılan ABD’li ve Türk iş insanlarıy­la yakından ilgilenip, sohbet etti.
Başkan Erdoğan, toplantıya katılan ABD’li ve Türk iş insanlarıy­la yakından ilgilenip, sohbet etti.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye