Sabah

TÜRKİYE İLE ABD’DEN ORTAK GÖREV GÜCÜ

-

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Washington’daki temasların­ın ardından konuştu: ABD ile Suriye konusunda ortak çalışmalar yürütüyoru­z. Güvenli bölgeden kasıt teröristle­re tampon bölge oluşturmak ise bunun karşısında dururuz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, DEAŞ Karşıtı Koalisyon Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katılmak üzere gittiği ABD’nin başkenti Washington’daki temasların­ın ardından basın toplantısı düzenledi. ABD’nin, Amerikan askerlerin­in Suriye’den çekilmesi ve güvenlik kaygıları konusunda Türkiye ile ortak çalışmalar yaptığını aktaran Çavuşoğlu, çekilme sürecini koordine etmek üzere ortak bir görev gücünün kurulduğun­u duyurdu. Münbiç yol haritasınd­a da gecikmeler­in olduğunu hatırlatan Çavuşoğlu, kötü hava şartlarına rağmen Münbiç yol haritasını­n uygulanmas­ında bir hızlanma olduğunu gördükleri­ni söyledi. Bakan Çavuşoğlu, YPG/PKK’nın halen Münbiç’in içinde olduğunu ve örgütün Münbiç’ten çekilmesi gerektiğin­i belirterek, ABD’nin bilerek veya bilmeyerek Kürtlerle YPG’lileri bir tuttuğuna dikkati çekti.

Suriye’nin kuzeydoğus­una kurulması planlanan güvenli bölge ile ilgili soruları da yanıtlayan Çavuşoğlu, güvenli bölgeden kasıt teröristle­re tampon bölge oluşturmak ise Türkiye’nin buna karşı çıkacağını söyledi. Türkiye’nin kaygıların­a hitap eden bir güvenli bölgenin Türkiye tarafından da desteklene­ceğini belirten Bakan Çavuşoğlu, güvenli bölge fikrinin Başkan Erdoğan’a ait olduğunu ancak daha önce eski ABD Başkanı Barack Obama yönetimini­n buna yanaşmadığ­ını kaydetti. SENATÖRLER­LE GÖRÜŞTÜ

Bakan Çavuşoğlu, Washington programı kapsamında ABD Senatosund­a temaslarda bulundu. ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı James Risch ile bir araya gelen Çavuşoğlu, Güney Carolina Senatörü Lindsey Graham’in organize ettiği bir toplantıda Graham’in yanı sıra senatörler Roy Blunt ve Chris Van Hollen ile bir araya geldi.Çavuşoğlu’nun Senato temasların­da Türk-Amerikan ilişkileri­nin ele alındığı ve görüşmeler­in çok olumlu geçtiği bildirildi. Öte yandan ABD’deki temasları kapsamında Türk ve Azeri öğrenciler­le buluşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TürkiyeAze­rbaycan ilişkileri­nin hem devlet hem de vatandaşla­r nezdinde güçlendiği­ni söyleyerek “Bir millet iki devletiz ama bazen de bir devlet gibi hareket ediyoruz” dedi.

AA

 ??  ?? DIŞİŞLERİ BAKANI MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU, ABD’NİN SURİYE’DEN ASKERLERİN­İ ÇEKME SÜRECİNİN TÜRKİYE’NİN GÖZETİMİND­E OLACAĞINI BU SÖZLERLE DUYURDU:
DIŞİŞLERİ BAKANI MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU, ABD’NİN SURİYE’DEN ASKERLERİN­İ ÇEKME SÜRECİNİN TÜRKİYE’NİN GÖZETİMİND­E OLACAĞINI BU SÖZLERLE DUYURDU:
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye