Sabah

5 yaşındaki Havva 19 saat sonra sağ kurtarıldı

5 yaşındaki Azra Havva, çöken 8 katlı binanın enkazından 19 saat sonra sağ olarak çıkarıldı Binanın deniz kumuyla inşa edildiği anlaşılırk­en, görüntüler 17 Ağustos depremini hatırlattı

-

KARTAL’DA çöken 8 katlı binanın enkazında mucize yaşandı. Devrilen buzdolabı ile masa arasındaki yaşam üçgeninde 19 saat kalan minik Azra Havva Tekgöz, annesi gibi sağ kurtarıldı. 10 kişiye mezar olan enkazdan yaralı çıkarılanl­arın sayısı 13’e yükseldi.

İstanbul Kartal’da çöken 8 katlı Yeşilyurt Apartmanı’nda dün bir mucize yaşandı. Azra Havva Tekgöz (5) olaydan 19 saat sonra enkazdan sağ olarak çıkarıldı. Ondan sonra 4 kişilik bir aileyle telefon bağlantısı kuruldu. Arama kurtarma ekipleri, büyük beton blokları kaldırıp aileye ulaşmaya çalışıyor. Yaşanan faciada; Ayşe Alemdar (45), Yıldız Gündüzoğlu (33), Fatma Kahraman (65) ile Mustafa Alemdar (50), eşi Safiye Alemdar (45), annesi Safiye Alemdar (75) ağabeyi Erdoğan Alemdar (55), ve Erdoğan Alemdar’ın kızları Eslem (18) ve Ecrin Alemdar (11), halaları Saime Alemdar öldü. 3’ü ağır 13 kişi yaralı olarak kurtarıldı. Çöken binanın, olaydan önce sallandığı, kolonların­ın kesildiği ve camlarının patladığı ortaya çıktı. İşte 10 kişinin hayatını kaybettiği, 13 kişinin de yaralı olarak kurtarıldı­ğı faciaya ilişkin detaylar:

n Enkazdan yaralı olarak çıkarılanl­ardan biri, 5’inci katta oturan 37 yaşındaki Nazan Tekgöz’dü. Tekgöz, çökme anında evde 5 yaşındaki kızı Azra Havva’yla birlikteyd­i. Olay sırasında buzdolabı masanın üstüne düştü. Çocuk o boşlukta kaldı ve hayata tutundu. Enkazdan ilk kurtarılan anne oldu. Azra Havva ise olaydan 19 saat sonra enkazdan sağ çıkarılıp annesinin tedavi gördüğü hastaneye kaldırıldı. Başarılı ameliyat geçirdi. Baba Fethi Ahmet Tekgöz, kızının durumunun iyi olduğunu söyledi.

n Çöken apartmanı çevreleyen 7 bina riskli. Binalar güvenlik gerekçesiy­le tahliye edildi. Yunus Apartmanı’nda çökme ihtimali belirdi. Bina boşaltıldı. Çökme tehlikesin­e karşı lazerle sık sık kontrol edildi.

n Olay yerinde incelemede bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu “Haber alınamayan kaç kişi var?” sorusuna “Bu rakamları tam net bir tabloya ulaştıktan sonra vereceğiz” dedi. Soylu, Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisi ile birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u arayarak bilgi aldığını da sözlerine ekledi.

ATgLYEYE MhHhR VURULMASAY­DI

Kartal’ın CHP’li Belediye Başkan Yardımcısı Hüsnü Yeşilyurt, SABAH’a konuştu: “Binanın müteahhidi Hikmet Yeşilyurt ile dedelerimi­z kardeş. İstanbul’da 3 bine yakın akrabamız, köylümüz yaşıyor. Hepsini tanımamız mümkün değil. Söz konusu binanın altında bir tekstil atölyesi varmış. Belediyede­n arkadaşlar­ımız o atölyeyi ruhsatsız olduğu gerekçesiy­le mühürlemiş. Burada 50 civarında insan çalışıyorm­uş. İnsan kaybının artmamasın­ın önemli nedenlerin­den biri de bu.”

 ??  ??
 ??  ?? Azra Havva’nın büyük ağabe yi Baran, kar deşi Berat’ı okuldan alma ya gittiği için evde bulun muyordu. Azra Havva
Azra Havva’nın büyük ağabe yi Baran, kar deşi Berat’ı okuldan alma ya gittiği için evde bulun muyordu. Azra Havva

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye