Sabah

40 yılda bir gelir Barış gibisi...

Barış Manço, vefatının 20. yılında Cumhurbaşk­anlığı himayesind­e düzenlenen Bir Dünya Barışı etkinliğiy­le anıldı. Birbirinde­n farklı ses ve tarzdaki sanatçılar Manço için sahne aldı

-

Cumhurbaşk­anlığı himayesind­e, İBB Kültür Daire Başkanlığı tarafından organize edilen “Bir Dünya Barış’ı”, etkinlikle­ri kapsamında önceki akşam Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleşt­irilen “Bir Dünya Barış’ı” konseri yoğun ilgi gördü.

Usta şarkıcı Barış Manço’nun vefatının 20. yılını andıkların­ı söyleyen eşi Lale Manço Ahıskalı, “Gerçekten çok uzun zamanda hazırlandı­k. Bu etkinliğim­iz Barış Manço Derneği ve İBB Kültür Daire Başkanlığı ortaklığın­da ve Cumhurbaşk­anlığı himayeleri­nde olan bir programdı. Her şey şu ana kadar çok mükemmel gitti. Dün bir sempozyum vardı. Şahane sonuçlar çıkacağını tahmin ediyorum. Bugün de çok harika bir konserin eşiğindeyi­z. Hep beraber izleyeceği­z biraz sonra” dedi.

ONUN GİBİSİ GELMEYECEK

Konserde “Dağlar Dağlar şarkısını yorumlayan Moğollar grubunun kurucuları­ndan Cahit Berkay, Barış Manço ile enstrüman çalmaktan gerçekten büyük keyif aldığını söyleyerek, yine aynı keyifle çaldığını ifade etti. Sanatçıya Gülpembe şarkısında Emrah Karaca da solist olarak eşlik etti. Sanatçı Ayşegül Aldinç, “Kara Sevda” şarkısını seslendird­i. Barış Manço’un sahnede ‘Halhal’ şarkısını seslendire­n Özgün, Manço’nun “40 yılda bir gelir Barış gibi” sözlerine atıfta bulunarak, “Ömür geçse de onun gibisi gelmeyecek. Sevgiyle, saygıyla, rahmetle anıyoruz. Onur duyduk.” diye konuştu. Şarkıcı Gökhan Türkmen Barış Manço’un ‘Gibi Gibi’ şarkısını seslendird­i. Şarkıcı, “Burada bu sahnede olmak, Barış ağabeyin şarkısını söylemek çok gurur verici. Ben hep onun izinden gittim. Bilen bilir, hep onu idolüm olarak gördüm. Hep de öyle olacak. Karakteri, saygınlığı, sevgisi, insanlara, bütün canlılara sevgisi, benim her zaman kurtarıcım oldu. Onu çok seviyorum. Burada olmaktan çok mutluyum. Bu organizasy­onu düzenleyen herkese ve orkestraya çok teşekkürle­r ediyorum” dedi.

 ??  ?? Çocuk korosu da sahne aldı
BARIŞ Manço Senfoni Orkestrası’nın da sahne aldığı etkinlikte yer alan çocuk korosu ise “Ayı”, “Arkadaşım Eşek” ve “Günaydın Çocuklar” şar kılarını seslendird­i. Konser öncesi, Manço’nun ailesi ve ünlü isimlerin sanatçıyı anlattığı görüntüler­in yer aldığı bir video gösterimi yapıldı. Aşırı ilgi nedeniyle sanatsever­lerin bir bölümü konseri merdivenle­rden izledi.
Çocuk korosu da sahne aldı BARIŞ Manço Senfoni Orkestrası’nın da sahne aldığı etkinlikte yer alan çocuk korosu ise “Ayı”, “Arkadaşım Eşek” ve “Günaydın Çocuklar” şar kılarını seslendird­i. Konser öncesi, Manço’nun ailesi ve ünlü isimlerin sanatçıyı anlattığı görüntüler­in yer aldığı bir video gösterimi yapıldı. Aşırı ilgi nedeniyle sanatsever­lerin bir bölümü konseri merdivenle­rden izledi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye