Sabah

Yenilgi ve sonrası

- 0eKmet BARLA6

MESELE fubolda her macta her mebkide basan surekli aranirken, fut-bol kadar onemli nirugras olan syasette ayni araisin pek bulun-mamasi degimidir?

UEFA Avrupa Ligi macerasına da Benfica yenilgisiy­le başlayan Galatasara­y’da özellikle orta sahadaki organizasy­on sıkıntısı göze çarpmış... 2-1 kaybedilen karşılaşma­da teknik direktör Fatih Terim, faturayı büyük ölçüde defansif orta saha oyuncuları­na kesmiş...

Fatura kesilir Büyük takımların her yenilgiler­inden bu tür haberlerin çıkmasına alışığız... Takımların teknik direktörle­ri yenilginin faturasını hemen bazı oyunculara keserler. Herhalde futbol açısından bu da BAŞYAZI doğru bir karardır ki, her yenilgiden sonra tekrarlanı­p durur.

Sürekli yenilgi

Burada mesele futbolda her maçtaki ve her mevkideki başarı sürekli aranırken, futbol kadar önemli bir uğraş olan siyasette aynı arayışın pek bulunmamas­ı değil midir? Muharrem İnce’nin CHP’nin teknik direktörü Kılıçdaroğ­lu’nu tanımlarke­n §+HS \HQLOL\RUVXQ KHS \HQLOL\RU VXQ¨ demesini hatırlayın... Ve bugün CHP’nin yerel yönetim adaylarını­n seçiminde yaşadığı kargaşanın partiden istifalara dayandığın­ı hatırlayın...

31 Mart ve sonrası

31 Mart’ta mesela Şişli’de CHP’nin adayı yenilir ve DSP’den adaylığını koyan Mustafa Sarıgül Belediye Başkanı seçilirse, Kılıçdaroğ­lu faturayı orta saha oyuncuları­na mı yoksa kendisine mi kesecektir? Ya da CHP ile Millet İttifakı girişimini başlatan Meral Akşener, 31 Mart sonrasında bu ittifakın aslında HDP’nin adaylarına avantaj sağladığın­ı görürse, İYİ Parti’nin çıkmaz bir sokağa girdiğini görüp, tüm takımın ve kendisinin görevlerin­e son verecek midir? Ne bekliyoruz?

Bizler seçmenler olarak belediyeci­likten ve dolayısıyl­a seçilecek belediye başkanları­ndan, kentli yaşamda rahatlıkla­r üretmeleri­ni, alt ve üst yapıları yenileyere­k kentleri yarına hazırlamal­arını bekliyoruz. Eğer partiler aday seçiminde bu beklentile­re cevap verecek isimleri değil de, aday adaylarını­n kimin adamı oldukların­a göre kişileri belirliyor­larsa, siyaset de particilik de kesinlikle yozlaşır. Bu günlerde bu durumun en çok CHP’yi akla getirdiğin­i de herhalde hatırlamal­ıyız.

 ??  ??
 ??  ?? Mehmet BA5LA6
Mehmet BA5LA6

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye