Sabah

Yazılmamış bir tarih

-

(limde bir kitap var; Yazılmamış Bir Tarih. Halit Kakınç; daha önce Struma kitabında, 9 ’ların başında İstanbul açık larında 72 gün boyun ca ölüme terk edilen

769 Yahudi’nin dramı nı anlatmıştı. Struma bu teknenin adıydı ve kara ya çıkmaların­a izin verme diğimiz bu mavnayı Şile açıklarınd­a kaderine terk etmiştik.

Gerisini bir Sovyet

denizaltı tamamlamış, gönderdiği tor pille batırılmış­tı. Struma’dan 3 kişi “özel

izinle” tahliye edilmişti. Bunu sağla yan bir Türk işadamıydı ve adı Vehbi .oç idi ve olan biten; yazılmamış bir

tarih idi.

Bu defa daha eskilere gidiyor Kakınç; 8 milyon yıl önce de, 20 bin yıl evvelin de de nükleer savaşlar mı yaşandı yer kürede? Üzerinde yeterince durulmayan, gerektiği gibi ciddiye alınmayan verileri

görmezden mi geliyoruz? Kehanetler, ezoterik saçmalık lar değil... İncelenmey­i bekleyen, açık lanmayı hak eden veriler mevcut mu? Lemurya (Mu) ve Atlantis diye uygar lıklar var mıydı bilinen tarihin öncesin de? Var idilerse, sonra ne oldular? Yok

oldular ise eğer, nasıl ve niçin gerçek leşti bu yok oluşlar? Neredeydil­er?

Battı mı Atlantis? Okyanusa mı gömüldü sessizce? Kurtulanla­r nerelere gittiler? Köpekbalık­larına yem mi oldu lar? Mamutlar tarafından mı çiğnen di cesetleri? Sellerde boğularak mı can verdiler?

Lemurya... Kumari Kandam... Atlantis... Osirian... Rama... Sodom ve Gomora... Mohenjo Daro...

Harappa... Hepsi hayal ürünü mü bu beldelerin? Tetkik denilen olgu nasıl kanıtlıyor bu iddiaları? Bu iddialara yer veren yazılı belgeleri görmezden mi geliyoruz?

Derler ki önemli olan sorudur, cevap değil... Hayata sorulmuş doğru soru, cevabı tetikler ve içinde

barındırır. Dikkatimiz bugüne öylesi ne odaklı ki ne düne dair doğru soru

lar sorabiliyo­r ne de yarına dair vizyon geliştireb­iliyoruz. Hal böyle olunca yazıl mamış bir tarih daha da ilginç hale gele biliyor.

Tarih değil, hatalar tekerrür eder. Yazılı tarihin dikkatinde­n (aklın odak lanması) ve rikkatinde­n (kalbin odak lanması) kaçan her bilgi kırıntısı, geç mişe doğru daha iyi anlaşılan ve fakat geleceğe doğru daha bilinçle yaşanan hayatın öğretisi değil midir?

seref.oguz@sabah.com.tr SMS: SEO yaz 4122’ye gönder. (1.60 TL) MH: 0216 531 73 73 facebook.com/serefoguz.sabah

 ??  ?? Şeref OĞUZ
ÖNERİ-YORUM
Şeref OĞUZ ÖNERİ-YORUM

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye