Sabah

SENI KORUYAN şEHIDIM HAKKıNı HELAL EDER MI?

Kocaelili Şehit Oktay Kaya’nın babası Mahmut Kaya (66), Kılıçdaroğ­lu’na, kendisini korurken şehit düşen askeri hatırlatıp tepki gösterdi

-

18 yıl önce şehit olan er Oktay Kaya’nın (20) Kocaeli Gebze’de yaşayan babası Mahmut Kaya, CHP’nin HDP ile yaptığı ittifakını­n şehit ailelerini derinden yaraladığı söyledi. Kaya, “HDP ile ittifak yapmasaydı­nız belki oy kaybederdi­niz ama itibarınız­ı kaybetmezd­iniz” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun konvoyunun Artvin’in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine gittiği sırada teröristle­rin saldırısıy­la Jandarma Er Fatih Çaybaşı’nın şehit düştüğünü hatırlatan şehit babası Mahmut Kaya, “Sayın Kılıçdaroğ­lu, zamanın da sana bile kurşun sıkan, seni korumak için görevli askerimiz Fatih Çaybaşı’nı şehit eden kalleş PKK’ya sırtını dayayanlar­la ittifak yapıyorsun. Fatih Çaybaşı senin konvoyunda şehit oldu. Şehidin cenazesine giderken ‘Şehidimizi sonsuzluğa uğurlayaca­ğız, onunla helalleşme­ye gidiyorum” demiştin. Şimdi soruyorum sana. Şehit Fatih Çaybaşı, kendisini bu hayattan koparan PKK’nın siyasi uzantıları­yla yaptığın ittifakın ardından sana hakkını helal eder mi? Sen vatanı, milleti, devleti seçeceğine HDP’ yi tercih ettin. Şehitlerin kemiklerin­i sızlattın” diye konuştu. Şehit annesi Faika Kaya da (55) “Dış güçlere bağımlı olarak aklını kiraya vermişleri­n ittifakı bizden oy alamaz. Gururla söylüyorum oyum Erdoğan’a” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye