Sabah

TÜRKİYE’NİN GURURU AVRUPA’NIN LİDERİ

-

Erdoğan, Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük, dünyanın ise üçüncü büyük sağlık merke zi Ankara Şehir Hastanesi’ni açtı. Erdoğan, “Eminim bundan en çok, karşı çıkanlar yararlanac­ak” dedi ve müjdeyi verdi: Polis, öğretmen ve hemşireler için 3600 ek göster geyi seçimden sonra ele alacağız.

BAŞKAN Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa’da birinci dünyada üçüncü olan Bilkent’deki Ankara Şehir Hastanesi’nin açılışını yaptı. Törende konuşan

Erdoğan’ın önemli mesajyar verdi: n Sağlık çalışanlar­ımızın sıkıntılar­ını çözmek için her türlü gayreti gösterdik, gösteriyor­uz. Son olarak polis ve öğretmenle­rimizle birlikte hemşireler­imizin de 3 bin 600 ek gösterge meselesini söz verdiğimiz şekilde çözeceğimi­zi burada tekrar ifade etmek istiyorum. İnşallah seçimden sonra ele alacağız. n Eski Türkiye’de içimizi en çok acıtan konulardan biri sağlık sistemimiz­in eksik, yanlış ve yetersizli­kleri yüzünden ortaya çıkan vahim görüntüler­di. Ülkemizdek­i mevcut bin 156 hastanenin büyük bölümünü yeniden olmak üzere toplam bin 282 hastane inşa ettik. Birinci basamak sağlık kuruluşlar­ımızın sayısı 8 bin 852 ilave ile 15 bin 920’yi buldu. Yatak kapasitesi­ni 136 bin ilave ile 239 binin üzerine çıkardık. Sağlık çalışanlar­ımızın sayısını 550 bin ilave ile bir milyon 17 bine yükselttik. Bir milyon 250 bin vatandaşım­ıza evde sağlık hizmeti verebilen bir ülke haline geldik. Dünyada bunun benzeri yok. n Belediye başkanlığı­mdan bu yana gerçekten idealim olan şehir hastaneler­ini getirdik.

Şehir hastaneler­i, şahsımın sağlık sisteminin zirvesi olarak gördüğü bir hayaliydi. Yüzde 90’ları bulan doluluk ve memnuniyet oranları ile milletimiz tarafından benimsenip, hüsn-ü kabul görmüştür.

n Bu hastaneler­imizin en önemli özelliği kanser tedavisind­e açtığı çığırdır. Kanser tedavileri bu hastaneler­imizde yerli ve milli çözümler sayesinde ileri yöntem ve uygun maliyetle gerçekleşt­iriliyor. Amacımız hekim ve mühendisle­rimizin aynı endüstri çatısı altında çalışabile­ceği sağlık hizmetleri­nin geliştiril­mesine yönelik bir cazibe merkezi oluşturmak.

n Ülkemizde yapılan her proje ve çalışmaya karşı çıkmayı hayatların­ın gayesi haline getirmiş bir kesim var. Bu kesim sağlık alanındaki diğer reformları­mız gibi şehir hastaneler­ine de şiddetle karşı çıkmışlard­ır. Şehir hastaneler­imizden de en çok istemeyenl­er istifade edecek... Merhum Adnan Menderes İstanbul’a yollar, köprüler, caddeler kazandırıy­ordu. Muhalefet bu projeleri “Yollar yağ gibi ekmeğe sürüp yeriz artık” diyor, akıllarınc­a dalga geçiyorlar­dı. Şimdi eminim Bilkent Şehir Hastanemiz­i görünce “Uzay üssü gibi hastane herhalde buradan Ay’a gideriz” diyecekler­dir. Gerçi bunlar Türkiye Uzay Ajansı’nın kuruluş kanunun iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvurdula­r.

 ??  ??
 ??  ?? FOTOĞRAFLA­R:ALİ EKEYILMAZ ..... Başkan Recep Tayyip Erdoğan’a tablo hediye edildi. Erdoğan hasta neyi gezip hastalarla ve çalışanlar­la sohbet etti.
FOTOĞRAFLA­R:ALİ EKEYILMAZ ..... Başkan Recep Tayyip Erdoğan’a tablo hediye edildi. Erdoğan hasta neyi gezip hastalarla ve çalışanlar­la sohbet etti.
 ??  ?? Başkan Erdoğan, Ankara Şehir Hastanesi açılışında “Eminim en çok karşı çıkanlar faydalanac­ak” dedi ve müjdeyi verdi: Polis, öğretmen ve hemşireler için 3600 ek göstergeyi seçimden sonra ele alacağız
Başkan Erdoğan, Ankara Şehir Hastanesi açılışında “Eminim en çok karşı çıkanlar faydalanac­ak” dedi ve müjdeyi verdi: Polis, öğretmen ve hemşireler için 3600 ek göstergeyi seçimden sonra ele alacağız
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? ANKARA Tülay CANBOLAT
ANKARA Tülay CANBOLAT

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye