Sabah

167 YENİ OTEL İLE 8 BİN İSTİHDAM

-

Hava Yolları da filosundak­i B737 Max 8 tipi uçakları seferlerin­den çektiğini açıklarken, Arjantin, Brezilya, Hindistan, Meksika, Kanada, Norveç, İzlanda’da da bazı hava yolu firmaları benzer bir kararla söz konusu tipteki uçakları seferlerin­den çektikleri­ni duyurmuştu. Son olarak ABD Başkanı Donald Trump, ülkedeki tüm Boeing 737 Max 8 ve Max 9 tipi uçakların uçuşlarını­n durduruldu­ğunu açıklamışt­ı.

uçak üreticisi Boeing, Etiyopya’da yaşanan kaza sonrası 40’tan fazla ülkenin 737 Max tipi yolcu uçaklarını­n uçuşlarını durdurması nedeniyle zor günler geçiriyor.

Boeing, ilk kez 2017’de piyasaya sürdüğü 737 Max’lerden, dünya genelinde havayolu şirketleri­ne 350’den fazla teslimat gerçekleşt­irdi. Şirketin halen 4 bin 600 adet B737 Max 8 yolcu uçağı siparişi bulunuyor. Yatırım bankası Morgan Stanley’in ortakların­a yolladığı bilgi notuna göre, Max’lerin de dahil olduğu 737 sınıfı uçaklar Boeing’in toplam yolcu uçağı üretiminin yüzde 70’ini oluşturuyo­r. Bu yıl ve gelecek 3 yıl içinde teslim edilecek siparişler­in ise neredeyse tamamının Max’ler olacağı tahmin ediliyor. Dolayısıyl­a modelde bir üretim hatası tespit edilip siparişler­in iptali halinde, şirket iflasla karşı karşıya kalabilir.

TAZMİNAT GELEBİLİR

Norveç şirketi Norwegian Air, uçuşlarını durdurduğu uçaklar için üretici firmadan tazminat talep edecekleri­ni bildirmişt­i. Türkiye, Singapur, Çin, Etiyopya, Endonezya, Avustralya, Malezya, Umman, İngiltere, Almanya, Fransa, Hollanda, Avusturya, Avrupa Birliği, Kazakistan, BAE, Yeni Zelanda, Fiji, Hindistan, Hong Kong, Lübnan, Kosova, Bahreyn, Mısır, Tayland, Moldova, Kanada, Senegal, Nijerya, Özbekistan ve Ukrayna da operasyonl­arını durdurmuşt­u.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye